Stjal 10.000 kroner fra 93-årig

Ældre kvinder i Kibæk og Skjern fik besøg af mand, der sagde, at han ville sælge malerier - og herefter stjal fra dem.

Midt- og Vestjyllands Politi advarer om, at der er tricktyve på spil flere steder i politikredsen.

Tirsdag eftermiddag gik det ud over en 93-årig kvinde, der fik stjålet 10.000 kroner fra sin lejlighed på Sandfeld Alle i Kibæk. Tyveriet skete klokken 13.45, da kvinden fik besøg af en mand, som ville sælge malerier, og på en eller anden måde lykkedes det ham så at slippe afsted med det store kontantbeløb.

Tidligere på dagen - ved 13-tiden - var der en lignende episode på Mellemgade i Skjern, hvor en ældre kvinde også fik besøg af en mand, der ville sælge malerier. Manden styrede direkte mod hendes soveværelse og stjal 50 kroner.

Politiet har på Twitter også advaret mod personer, som tilbyder at slibe knive, sakse og værktøj, og der har også været meldinger om en kvinde, som udgav sig for at være sygeplejerske og ville tage folks blodtryk.

- I alle tilfælde er det vigtigt, at man afviser disse personer og ikke lader dem komme indenfor, siger vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet har kun et sparsomt signalement af tyven fra Kibæk, men manden, der var på spil i Skjern, var 25-30 år, 190-195 centimeter, almindeligt bygget og hvid i huden.