Stilhed før stormen: Nu kan du snart gå til frisør igen - og det giver rygende travlhed hos testcentre

Om ganske kort tid genåbner de liberale erhverv, og det giver enorm travlhed hos landsdelens testcentre.

Tirsdag efter påske genåbner de liberale erhverv for første gang siden før jul. Men før man kan gå til kosmetolog skal man have et gyldigt coronapas, som enten opnås ved at være vaccineret, været smittet med coronavirus inden for 12 uger eller ved at have ene negativ coronatest, som er maksimalt 72 timer gammel.

Og det giver travlhed hos landsdelens testcentre.

- Vi kan se, at der allerede nu er booket mange tider nu og på mandag. Jeg har en forventning om, at folk gerne vil podes, inden samfundet åbnes yderligere op, siger Monica Borup Dalsgaard, der er Koordinator ved Testcenter Vest i Herning, til TV MIDTVEST.

quoteDe næste par dage bliver travle, så det er stilhed før stormen.

Monica Borup Dalsgaard,

Selvom påskeferien i forvejen har givet anledning til, at flere lader sig teste, så er der endnu mere i vente de næste par dage.

- Det har været en stille og rolig påskelørdag, men de næste par dage bliver travle, så det er stilhed før stormen, siger Monica Borup Dalsgaard.

Frygter skævvridning mellem land og by

Netop kravet om coronapas har fået flere til at frygte, at der opstår en skæv fordeling mellem land og by, fordi de fleste teststeder ligger i større byer.

For borgerne i Skals kræver det en køretur på minimum 16 kilometer at komme til det nærmeste teststed i Viborg - og derefter 16 kilometer retur for at besøge den lokale frisør i Skals.

- Hvorfor skal man straffes for at bo ude på landet? Det bliver rimelig dyrt at køre 4-500 ekstra kilometer hver uge for at blive testet. Jeg synes ikke, det er rimeligt, at det skal være vores opgave at tjekke folk, sagde Claus Rasmussen, der bor i Skals, tidligere til TV MIDTVEST.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) garanterer dog, at der vil blive fundet en løsning, så kravet om et coronapas ikke rammer geografisk skævt og straffer folk i de små byer.

- Vi har allerede mange testcentre, og vi har også mobile enheder, der kan rykke ud til de steder, hvor vi har særligt behov for at teste, sagde han tidligere. 

Det er ikke alle, der jubler over den nye genåbningsplan. For med planen følger et krav om at have et gyldigt coronapas, hvis man vil til frisør eller på restaurant. Og flere frygter, at det afholder kunderne fra at komme på besøg.
Foto: Louise Fischer, TV MIDTVESTLæs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.