Steenberg trækker valgannonce tilbage

Det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg må ikke bruge en valgannonce med anbefaling fra Margrethe Vestager. Kommissæren må nemlig ikke deltage i valgkampen.

Det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg bliver nu tvunget til at trække en valganonce tilbage. I annoncen ser man Steenberg sammen med den tidligere radikale formand, Margrethe Vestager, der i teksten roser Steenberg i høje vendinger.

Problemet er bare, at Vestager i dag er EU-kommissær og hendes rådgiver siger til BT, at Vestagers-lejren ikke har godkendt annocen. Som kommissær må Vestager nemlig ikke deltage i valgkampen og derfor kræver hun annoncen trukket tilbage.

- jeg er rigtig rigtig glad for, at jeg fik den anbefaling tilbage i efteråret. Det er der ikke mange, der har fået. Og jeg var simpelthen ikke klar over at hun, efter hun er blevet kommissær, ikke må udtale sig om valgkampen. Det er jeg så nu, og derfor vil vi så ikke bruge den anbefaling fremadrettet, siger en ærgerlig Andreas Steenberg i dag til TV MIDTVEST om sagen.

Vidste det ikke

Andreas Steenberg mener ikke selv at han burde have været klar over, hvordan reglerne er på området.

- jeg ville gerne have haft de regler på forhånd, siger han.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.