Steenberg jubler over omfartsvej

Det radikales Andreas Steenberg er glad for, at der nu er afsat 287 millioner kroner til omfartsvejen ved Haderup.

Fredag faldt et transportforlig på plads, der afsætter 287 millioner kroner til Haderup Omfartsvej. Det kommer til at betyde, at vejen bliver til en såkaldt 2+1 vej, hvor man må køre 100 km/t. Andreas Steenberg, Skive-egnens folketingsmedlem og transportordfører for Radikale Venstre, har netop haft forbedret vejforbindelse mellem Skive og Herning som mærkesag, så han var en glad mand i dag.

- Bedre infrastruktur er helt afgørende for Skive-egnen. Byen mister virksomheder og job, fordi infrastrukturen ikke er god nok. Det her er første etape i at få Skive koblet på motorvejene ved Herning. Man har kæmpet i 20 år, og nu sker der endeligt noget, udtaler Andreas Steenberg fra Radikale Venstre i en pressemeddelelse.

Omfartsvejen bliver uden rundkørsler og kryds. SR-regeringen havde afsat 250 millioner kroner, men dagens forlig afsætter yderligere 41,5 millioner til projektet. 

- 2+1 veje øger mobiliteten og mindsker antallet af ulykker, og når man må køre 100 km/t, synes jeg man for alvor, man kan kalde det en mini-motorvej. Forskellen er i al fald ikke så stor, udtaler Andreas Steenberg i pressemeddelelsen. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.