Stak af fra ulykkessted i taxa - straffes med bøde

En 38-årig mand fra Fyn tog sig i starten af november en flyvetur i sin bil i Herning og tog så en taxa hjem. Det koster ham nu en større bøde.

En bilist fik sig en tidlig morgen i starten af november en meget brat afslutning på sin køretur mod Herning.

En hvid Ford Fiesta blev fundet på taget i nærheden af det sted, hvor Herningmotorvejen munder ud i Dronningens Boulevard.

Men der var ingen spor af føreren, da politiet nåede frem. En hundepatrulje blev derfor sat ind for at afsøge området. Nu viser det sig, at føreren af bilen var en 38-årig mand fra Fyn.

Forlod ulykkessted i taxa

- Der lå nogle udlejningspapirer i bilen, som ledte os på sporet af manden, fortæller Bent Smedegaard fra Herning Politi.   

Den 38-årig mand fra Glamsbjerg havde en medpassager med i udlejningsbilen, da han ifølge eget udsagn overså rundkørslen og endte med bunden i vejret i den hvide Ford Fiesta. De to mænd var ikke svært tilskadekomne og valgte derfor at forlade ulykkesstedet. I taxa. Til Glamsbjerg. Og dén går ikke, lyder det fra politiet.

- Den 38-årige bliver derfor sigtet for at forlade et ulykkessted og for ikke at informere politiet. Det er vigtigt at gøre for at vi ikke skal bruge unødige ressourcer på at lede efter tilskadekomne, fortæller Bent Smedegaard.

Straffes med bøde

Om føreren var påvirket af spiritus eller andet på ulykkestidspunktet og derfor valgte at forlade stedet, kommer politiet aldrig til at vide. Ligesom han heller ikke umiddelbart kunne forklare, hvordan han kunne overse en ellers temmelig stor rundkørsel ved afkørslen.

Den 38-årige mand bliver under alle omstændigheder sigtet for ikke at køre efter forholdene.

Alt i alt kan han se frem til en bøde i størrelsesordenen 6000-7000 kroner.

- Og så har han jo også lige en regning til udlejningsfirmaet og taxaen, lyder det fra Bent Smedegaard. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.