Stærkt FCM-comeback sender Hobro ud af Superligaen

FC Midtjylland vendte 0-1 til 4-1 i anden halvleg, hvilket sendte Hobro definitivt ud af Superligaen.

To sæsoner i Superligaen blev det til i denne omgang for Hobro. Onsdag aften stod det klart, at klubben må en tur ned i 1. division. På hjemmebane skulle Hobro vinde over FC Midtjylland for at holde liv i det meget spinkle håb om overlevelse, men det mislykkedes i nederlaget på 1-4.

Hobro på sidstepladsen har 15 point op til Esbjerg på 11.-pladsen, og det kan ikke hentes på fire spillerunder. Hobro bed ellers godt fra sig og førte 1-0 ved pausen, men i anden halvleg var Hobro overmatchet, og FCM kom tilbage og vandt. Dermed holder FCM sig inde i kampen om medaljer og europæisk deltagelse. Holdet kom op på 49 point ligesom AaB, som dog mangler at spille i denne runde. Det sker torsdag hjemme mod FC København. Midtjyderne sad meget på bolden i første halvleg, men det var meget skuffende, hvad de fik ud af det på banens sidste tredjedel.

Ikke en eneste regulær chance blev det til og heller ikke en eneste afslutning inden for målrammen, kunne Jess Thorups tropper bryste sig af. Hobro-spillerne voksede tydeligvis af, at de kunne holde danmarksmestrene fra fadet, og i den sidste del af første halvleg fik de mod på mere offensivt.

Først var Anders Egholm tæt på at heade et godt indlæg i nettet til føring, men Hobro måtte vente med forløsningen til kampens 40. minut. Jacob Tjørnelund sparkede et hjørnespark og tæt inde foran mål headede Wilfried Domoraud 1-0-målet ind.

I pausen reagerede træner Thorup med en dobbeltindskiftning, og tårnhøje Paul Onuachu blev sendt ind i angrebet ved siden af Martin Pusic. Det gav et ekstra tryk fra starten af anden halvleg, men de helt store chancer var stadig en mangelvare. Et selvmål hjalp imidlertid FCM i gang efter 64 minutter. Indskiftede Filip Novak gik til baglinjen, og på hans indlæg var Michael Christensen uheldig at sparke bolden i eget net.

Det tog luften ud af Hobro, og seks minutter senere slog FCM til igen. Netop indskiftede Pione Sisto fandt unge Rasmus Nissen i højre side, og da Nissen ikke kunne finde nogen at spille til, sparkede han bolden i mål via overliggeren fra en spids vinkel. Ni minutter før tid stod Sisto igen for oplægget, da han gled til baglinjen og afleverede til Rilwan Hassan, der blot skulle puffe bolden over målstregen til 3-1.

Kort før tid fremtvang Hassan så et straffespark, som Jakob Poulsen i sikker stil omsatte til 4-1.