Stærk anden halvleg sikrer Herning-Ikast godt udgangspunkt i EHF-kvartfinale

Emma Friis og Helene Fauske scorede syv mål hver i sejren for HIH.

Helene Fauske scorede syv mål i sejren (arkivbillede).

Der er smil på læben for spillerne fra Herning-Ikast Håndbold, når de tager vejen fra Rumænien til Herning efter søndagens første kvartfinale i EHF Cuppen mod Bistrita-Nasaud.

De danske gæster vandt nemlig det første af to opgør med 26-29.

Det var ellers hjemmeholdet, der startede kampen bedst. I hele første halvleg prøvede de ikke at være bagud, og derfor kunne de gå til pause med en føring på 13-10.

I anden halvleg skulle tingene dog ændre sig.

Danskerne fik kontakt ved 15-15 og igen ved 16-16, og derfra var kampbilledet vendt fra, at HIH ikke havde ført, til de slet ikke kom bagud resten af kampen.

Kort før tid stod den 26-26, men en slutspurt med tre ubesvarede mål fra Herning-Ikast-damerne sikrede sejren på 26-29.

Dermed har HIH et godt udgangspunkt før returopgøret, der spilles søndag den 8. marts klokken 18.30.