Spyttede og nægtede at bære mundbind i Rema – endte med at slå betjente med politistav

En mand fra Sunds-området er anholdt, efter han spyttede en butiksmedarbejder i hovedet og slog betjente med en politistav søndag morgen.

Opdateret kl. 16.09. Manden er blevet varetægtsfængslet frem til den 18. december.

En 40-årig mand har søndag morgen skabt stor tumult omkring sig i forbindelse med en indkøbstur i Rema 1000 i Sunds ved Herning.

Manden valgte at handle ind uden at bruge mundbind, og da en ansat i butikken påtalte det, kogte det over for kunden.

- Han blev så vred, at han spyttede ekspedienten direkte i ansigtet, forklarer vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Allan Riis.

Fravristede betjent politistav – og slog fra sig

Politiet sendte hurtigt en patrulje afsted mod butikken, men manden var allerede nået hjem til sin bopæl, hvor betjentene fandt ham.

Mødet med politiet endte i håndgemæng på mandens adresse, hvor det lykkedes ham at fravriste den ene af betjentene en politistav.

- Han slog begge betjentene i hovedet med den, lyder det fra Allan Riis.

- Mine kolleger valgte herefter at trække sig og tilkalde forstærkning. Da de øvrige patruljer nåede frem, foregik anholdelsen uden yderligere dramatik.

Vagtchef Allan Riis fortæller, at begge betjente er blevet tilset på skadestuen i Herning. Her blev det konstateret, at de har fået buler af slagene, mens den ene også har fået et blåt øje. 

- De har ondt, men der bliver taget godt hånd om dem.  

- Politistaven er et magtmiddel, vi kan anvende, hvis vi ikke kan klare os på andre måder. Sådan en stav kan forårsage betydelige skader, forklarer vagtchefen.

Den 40-årige skal fremstilles i grundlovsforhør søndag eftermiddag. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.