Spritbilist: Kørte galt med promille på næsten fire

"Langt i toppen af, hvad vi er vant til at se", siger politiet om spritsag. 31-årig mand fra Herning kørte i morges galt med promille på næsten fire.

En promille på næsten fire. Det svarer til, at næsten en halv procent af blodet i kroppen er ren sprit.

Og det er i den absolutte øvre ende for, hvad Midt- og Vestjyllands Politi normalt ser af promiller i spritsager.

Kørte ind i lygtepæl
En 31-årig mand fra Herning kørte ved 8.30-tiden i morges frontalt ind i en lygtepæl i krydset mellem Dronningens Boulevard og Fonnesbechsgade. En person anmeldte uheldet til politiet, som på ulykkesstedet bad føreren af den forulykkede bil om at blæse i alkometeret.

Den viste, at han havde en promille på næsten fire. Dermed blev manden taget med på stationen til afhøring og til en blodprøve, for at fastlægge promillen nøjagtigt.

- Han har fået inddraget førerretten med øjeblikkelig virkning. Når promillen er så høj, må han ikke køre bil fra nu og indtil sagen er afgjort, forklarer vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Simon Skelkjær.

Kæmpe konsekvenser
Når blodprøven er klar og sagen kommer for retten, kan den 31-årige se frem til både ubetinget frakendelse af kørekortet i en periode, frihedsberøvelse og en kæmpebøde. Normalt straffes promillekørsel med fængsel, så snart den er over to. Og her nærmede den sig altså fire.

Bøden vil normalt være i størrelsesordenen: Promillen ganget med vedkommendes månedsløn.

Der skete ikke noget med den 31-årige, ved uheldet. Han bil har fået lettere skader og han blev efter endt afhøring sendt hjem - nu uden bil.