Spiseforstyrret kvinde vandt over Herning Kommune

En spiseforstyrret kvinde fra Herning får nu alligevel tilbudt et døgnopholdssted, selv om kommunen i første omgang gav afslag.

En spiseforstyrret kvinde fra Herning får nu alligevel tilbudt et døgnopholdssted, selv om kommunen i første omgang gav afslag.

Mette Arvad Henriksens familie klagede over, at kommunen handlede i strid med lægernes anbefaling - nu ser den unge kvinde frem til endelig at få den nødvendige behandling.

I april fortalte vi om den 24-årige kvinde, der over en periode på seks uger fire gange havde forsøgt at tage sit eget liv. Sidste selvmordsforsøg kom i kølvandet på kommunen afslag på hendes ønske om at komme på et bosted, hvor hun kunne være under opsyn døgnet rundt.

- Jeg forlod afdelingen og et kvarter senere havde jeg taget 200 piller, fordi det bare kom som et kæmpe chok, fortæller Mette Arvad Henriksen om sin reaktion på kommunens afslag og udsigten til et dagsbehandlingstilbud i stedet for døgnbehandling.

Men sidenhen er Herning Kommune altså kommet på andre tanker.

- Det er klart, at når vi får en klage, så kigger vi på sagen på ny, og har nu givet et andet tilbud til pigen, siger Søren Liner Christensen, der er direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse ved Herning Kommune.

Det er dyrere for kommunen at placere Mette Arvad Henriksen i et døgntilbud udenfor kommunegrænsen frem for et dagstilbud i egen kommune. Men Herning Kommune afviser, at økonomien spillede ind på deres første afslag.

- Vi har et ganske udmærket tilbud i Herning Kommune, som vi rent faktisk mente var det rigtig tilbud til pigen, siger direktøren.

Mette Arvad Henriksen er fortsat indlagt i Herning. Men inden længe skal hun flytte på et døgnbehandlingstilbud i Holbæk.

- Kommunen har lovet mig, at jeg ikke skal derfra, før jeg er klar til at leve livet videre i egen bolig. Prognoserne er gode for, at jeg kan blive rask, siger hun.  
 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.