Spidskandidat beskyldte FCM for sort slavehandel

Fælleslistens kandidat fortryder sit ordvalg, men er kritisk over for FCMs ungdomsarbejde. Listens stifter tager skarpt afstand fra udtalelsen.

Superligaklubben FC Midtjylland driver sort slavehandel.

Sådan lød budskabet fra Henrik Kraglund, der er en af spidskandidaterne for Fælleslisten i Ikast-Brande, forleden til et valgmøde på Hotel Dalgas i Brande, skriver Herning Folkeblad.

Udtalelsen faldt ifølge avisen i en diskussion om Ikast-Brande Kommunes sponsorater af lokale sportsklubber. Henrik Kraglund fortalte, at han har et anstrengt forhold til FCM fodbold. Og avisen citerer ham for følgende:

"Det er til at brække sig over, at FCM henter 14 år gamle drenge i Nigeria og tjekker, om de er dygtige nok - de giver dem godt nok lidt skolegang. Bliver de vraget, sendes de retur. Det er da sort slavehandel".

Blev bedt om at forklare sig

Henrik Kraglund blev fredag bedt om at forklare sine udtalelser på et møde i Fælleslisten, hvor han fik en kraftig irettesættelse.

Preben Christensen, der er listens stifter og kampagneleder til kommunalvalget, siger til TV MIDTVEST, at listen på det kraftigste tager afstand fra udtalelserne.

- Selv om der normalt er højt til loftet i vores parti, så står Henrik Kraglunds udtalelser om sort slavehandel i FCM helt for egen regning. Med det kendskab jeg har til talent-arbejdet på FCMs fodboldakademi, så foregår det på en sober og ordentlig måde. Også i forhold til de nigerianske spillere, der hentes til Danmark, siger Preben Christensen.

Kraglund siger selv til TV MIDTVEST, at han fortryder vendingen "sort slavehandel", men han stiller samtidig spørgsmålstegn ved klubbens politik om at hente unge afrikanske spillere til Danmark - og sende dem retur, hvis de ikke slår til. 

Han har tidligere besøgt klubbens akademi og nogle af de historier, han hørte under besøget, gjorde et stort indtryk af ham. 

TV MIDTVEST arbejder på at få en kommentar til byrådskandidatens udtalelser fra FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein.

De afrikanske spillere, der hentes til FCMs akademi, er over 18 år.

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.