Speciel farvel-hyldest til Tim Sparv: - Det har været meget emotionelt

Tim Sparv har kontraktudløb og forlader derfor FC Midtjylland. Han har været med i alle klubbens danske mesterskaber.

Tim Sparv forlader FC Midtjylland efter sæsonen. Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

Udskiftet efter tre minutter.

Det var, hvad der var planlagt som den helt store hyldest af finske Tim Sparv, der stopper i FC Midtjylland efter seks sæsoner.

Læs også AaB lægger en dæmper på FCM's guldfest

Han har gennem sin tid i klubben spillet i nummer tre, så det var derfor ingen tilfældighed, at det var efter tre minutter, han fik lov til at modtage stående bifald fra tilskuerne. Og det rørte ham.

- Det har været en speciel uge. Det føler jeg. Med en masse følelser. Det har været meget emotionelt. Jeg er måske ikke den emotionelle type, men det har jeg været i denne uge. Det har været ekstremt, siger Tim Sparv efter sæsonens sidste kamp, som FC Midtjylland måtte forlade som tabere mod AaB.

Den 33-årige midtbaneoprydder har kontraktudløb, og det er endnu ikke meldt offentligt ud, hvad fremtiden bringer.

Kampene mod Manchester United

De seks sæsoner i FC Midtjylland har for Tim Sparv betydet tre mesterskaber, en sølvmedalje, en bronzemedalje og en pokaltitel.

Men det er alligevel ikke nogen form for metal, han fremhæver som det første, da han bliver spurgt ind til, hvilket minde i FCM-trøjen, som er det største.

- Det er svært, fordi der er så mange. Men kampene mod Manchester United, fordi de er mit yndlingshold. Men alle mesterskaberne, pokaltitlerne. Det arbejdsklima, vi har i Ikast og de mennesker, der arbejder der har fantastisk humor og er alle utroligt kompetente. Jeg har haft en sindssygt god tid, fortæller finnen.

Det var tilbage i 2016, at Tim Sparv og resten af FCM-mandskabet mødte Manchester United over to kampe i Europa League.

I det første opgør blev det til en sensationel sejr på 2-1, mens returopgøret bød på et 5-1-nederlag.

Tim Sparv startede på banen i begge opgør.

Læs også FCM-anfører kåret til Årets Spiller i Superligaen

Et privilegium

Tim Sparvs karriere startede i hjemlandet hos Norrvalla FF, inden den gik over hold som engelske Southampton, svenske Halmstad, hollandske FC Groningen og tyske Greuther Fürth, før han altså i 2014 sluttede sig til ulvene.

De seks år, han har været der, er det længste, han har været hos én klub.

- Det har været en helt igennem fantastisk tid. Det var en kæmpe fornøjelse at spille for de her fans. Jeg føler, det er et privilegium at spille for FC Midtjylland. Jeg har nydt min tid her, siger han og fortæller efterfølgende, hvad han kommer til at savne.

- Jeg har været her i seks rigtig gode år og lært mange mennesker at kende, som jeg kommer til at savne. Det er en stor dag.

Det hele sluttede altså med tre minutter på banen for Tim Sparv i FC Midtjylland, og for det kvitterede klubbens fans med at kåre ham til Man of the Match.