To socialdemokrater blev løsgængere: Nu stifter de borgerliste i Herning

Fire løsgængere i Herning Kommune bliver til to. For to tidligere socialdemokrater laver nu en borgerliste.

Lone Nielsen (tv) og Anne Marie Christensen (th) droppede i september Socialdemokratiet og blev løsgængere. Nu laver de en borgerliste i stedet. Foto: Herning kommune

Læs også Efter lang tids utilfredshed: To byrådsmedlemmer melder sig ud af partiet

Lone Nielsen og Anne Marie Christensen er begge medlemmer af byrådet i Herning Kommune. Tidligere som socialdemokrater. I september sidste år blev de løsgængere. Men det er slut nu. De to politikere har bestemt sig for at lave en borgerliste.

- Vi mødte bare en helt anderledes virkelighed med folk, der ringede og sendte breve, mails og beskeder og opfordrede os til at gøre noget ved det her og videreføre og skabe en ordentlig opposition til Venstre i Herning Kommune, forklarer Lone Nielsen, der har siddet i byrådet i Herning i 14 år, til TV MIDTVEST.

Det sker efter en tid med flere partiafhoppere i kommunen. I december forlod Jørn Vedel Eriksen Enhedslisten, og senest har Ernst B. Knudsen forladt de Konservative. 

Kommunalforsker: Usædvanligt mange løsgængere

Fire løsgængere inden for et år er usædvanligt mange, vurderer kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Normalt er det sådan i løbet af en hel valgperiode i en gennemsnitlig kommune, at der vil være to, som er blevet løsgængere eller har skiftet parti. Fire - allerede efter et år - er rigtigt mange, siger han.

Den nye borgerliste i Herning Kommune bliver en realitet på en stiftende generalforsamling i slutningen af marts. 

02:38 Luk video