Slut med super-cykelkryds i Herning

Der er rødt lys for super-cykelkrydset i Herning. Det var forvirrende, mente cyklister og billister.

Forsøget med Super-cykelkrydset på H.C. Ørsteds Vej og Sjællandsgade, der har kørt siden slutningen af marts 2013 er blevet stoppet. Det oplyser Herning Kommune i en pressemeddelelse. Fra fredag den 20. december er det grønne lys slukket, og krydset skal igen fungere som almindeligt lyskryds, har Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttet.

- Der var delte meninger om blandt brugerne, hvorvidt det var en god idé denne ordning. Det har været en afvejning fra politisk hold, og man vurderede, at det var mest hensigtsmæssigt at lave det om til et normalt kryds, fortæller Eva Kanstrup, der er direktør for Teknik og Miljø i Herning Kommune.

Forsøget begyndte som resultat af, at Herning Kommune i 2011 blev udnævnt til Trafiksikkerhedsby og året efter som Cykelby. Det satte gang i innovative projekter, der skulle gavne trafiksikkerheden. Men nu er det altså slut med dette specielle cykelkryds.

Det betyder, at billister og cyklister skal være særligt opmærksomme, når de efter den 20. december begiver sig igennem krydset.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.