Slut med sofaen - underskrift skal få 5.300 borgere i gang med motion

En aftale mellem DGI, DIF og Herning Kommune skal sikre, at kommunen når WHOs motionsmål.

Flere borgere i Herning Kommune skal op af sofaen. Kommunen vil nemlig leve op til WHOs målsætning om, at 75 procent af en befolkning skal dyrke motion. 

Derfor har Herning Kommune, DGI og DIF i dag underskrevet en aftale, der symboliserer samarbejdet mod målet. 

- Vi har skrevet under på et endnu tættere samarbejde med Herning Kommune om at få endnu flere til at dyrke idræt og være aktive, siger Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idrætsforbund. 

Projektet hedder 'Bevæg Dig For Livet', og blev i dag skudt i gang med fællesmotion for både børn og voksne. 

- Den her aftale er en ambitiøs aftale, hvor vi meget, meget gerne vil have flere børn og voksne ud og være aktive, siger Lars Karup, der er borgmester i Herning Kommune.

- 69 procent af borgerne er aktive, når de selv skal svare på det. Det tal vil vi gerne have løftet over de næste fem år til 75 procent, og det betyder at 5.000 ekstra borgere i forhold til i dag skal være aktive, fortsætter han. 

Projektet har en målgruppe

For formanden for Danmarks Idrætsforbund er der ingen tvivl om, hvem projektet er rettet imod. 

- Vi har en tredjedel af befolkningen, som desværre er meget inaktive, og det er en stor del af den gruppe, som vi sammen med kommunen skal have op af lænestolen, siger Niels Nygaard. 

- Det kan være travle børneforældre, der kan have svært ved at finde tid, det kan være socialt udsatte og især en del af den ældre befolkning, fortsætter han. 

quoteVi har en tredjedel af befolkningen, som desværre er meget inaktive.

Niels Nygaard, formand, Danmarks Idrætsforening. 

Og borgmesteren for den kommune, som det hele handler om, er godt klar over, at man ikke kan nå målet uden at arbejde for det.

- Man når ikke målet bare med en underskrift. Man når målet gennem en masse aktiviteter og initiativer, som DIF, DGI og kommunen på tværs kommer til at igangsætte og rulle over de kommende år, siger Lars Karup.

Baggrunden for 'Bevæg Dig For Livet' er blandt andet, at danskernes sundhedstilstand bliver dårligere i disse år, og det skal arbejdet med visionen være med til at ændre på til gavn for folkesundhed, trivsel og livskvalitet.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.