Skotske fodboldfans storroser politiet: Kan I ikke komme til Skotland?

Efter FC Midtjyllands kamp mod skotske Rangers FC bliver politiet nu oversvømmet med roser fra de skotske fodboldfans.

Når Midt- og Vestjyllands Politi sender et tweet ud får de normalt kun et tocifret antal interaktioner. Men sådan er det ikke i dag.

Et opslag på Twitter, hvor Midt- og Vestjyllands Politi ønsker Rangers FC tillykke med sejren over FC Midtjylland i torsdagens Europa League-kamp har torsdag middag fået over 5.300 likes og er blevet retweetet 772 gange. I tweetet skriver de på engelsk:

- Tillykke til Rangers FC. Sikke en kamp. Sammen med FC Midtjyllands fans skabte I en fantastisk atmosfære på stadionet. Vi håber, I nød jeres ophold i Herning. Vi ønsker jer en god rejse tilbage til Skotland.

Rosen går begge veje

De skotske fodboldfans er ikke tilbageholdende med at sende ros tilbage til Herning og politiet. @BlueArmyFaction svarer på politiets tweet:

- Klubben og politiet er en fantastisk reklame for Danmark.

@onestafc spørger:

- Kan I komme til Skotland og lære det skotske politi, hvordan man behandler fodboldfans?

FC Midtjylland skal spille returkamp mod Rangers FC i Glasgow i næste uge, og efter politiets tweet inviterer flere skotske fans FC Midtjyllands fans på øl.

- Dansk politi var fantastisk hele dagen i dag. Jeg håber, at Glasgow kan være lige så imødekommende, som Herning har været for Rangers. Vi er nu brødre, skriver @bobbynelson40

Dialogbetjente fungerer

Midt- og Vestjyllands Politi havde fra middag til midnat torsdag indsat ekstra dialogbetjente i Herning – især omkring Østergade, hvor de skotske fans varmede op på flere af byens barer.  

- Vi er rigtig glade for rosen fra de skotske fans. Det viser, at det er det rigtige, vi gør. Mange af vores betjente kom også tilbage og var også helt høje over, at det vi lavede virkede, fortæller Erik Kristensen, der var indsatsleder ved fodboldkampen.

Dialogbetjentene fungerer både som politi, men også som en form for servicemedarbejdere, hvor de taler med fodboldfansene og har en folder med information om blandt andet nærmeste læge, taxa og politi.

- Der var ingen episoder med sigtelser, og de fire skotske politibetjente, der hjalp os, var også meget tilfredse, fortæller Erik Kristensen.

Se indslaget om de gode relationer mellem skotse fans og dansk politi her.