Skoleelever fanger fisk: På jagt efter æg og sæd

Skoleelever fangede onsdag fisk i vandløb for at stryge dem for æg og sæd. Det skal på sigt give flere fisk i vandløbene.

Lucia Hvam Højmark havde fået masser af tøj på, så kulden var intet problem på dagens fisketur. Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Femte og sjette klasse fra Sinding Skole er taget på fisketur efter ørreder i vandløbene omkring Sinding.

Fisketuren er dog ikke af den helt klassiske af slagsen med snørre og madding, men i stedet fanges fiskene i net i samarbejde med Morten Vissing, der er zoolog hos Aqua i Silkeborg.

- Vi prøver at se, om vi kan fange nogle gydemodne bækørreder. Dem skal vi have strøget for æg og sæd, siger Morten Vissing.

02:13 Luk video

Målet er en slags kunstig befrugtning, som skal ende med flere fisk i vandløbene. Og for eleverne er den anderledes skoledag et hit.

- Det er bare så fedt at se fiskene og komme ud og få noget frisk luft, siger Lucia Hvam Højmark, der går i 5.A.

Læs også Pantheltene fra 4.A: Har samlet tusindvis af flasker

Mens eleverne følger med fra bredden, går Morten Vissing rundt i vandløbet i sine vaders og lære fra sig. Derfor kan eleverne nu kende forskel på hanner og hunner – ligesom de får set, hvordan man stryger fiskene for sæd og rogn.

- Det kan jo ikke blive meget mere hands-on undervisning. Oplevelserne og begejstringen herude, når fisken er i overfladen, og man ser, hvordan det er, siger Jørgen Risum, der er lærer for eleverne.

Der var dog ikke den helt store gevinst for klassen i dag, der forsøger igen om to uger.