Sisto på spring til Serbien-kamp

Pione Sistos form er ikke til 90 minutter, siger Morten Olsen. Men hvis Sisto får chancen mod Serbien, er han klar.

Langtidsskade, landsholdsdispensation, DM-guld og EM-slutrunde. Foråret har været skelsættende for FC Midtjyllands 20-årige kantkomet Pione Sisto.

Fodboldspilleren, der er født i Uganda af sudanske forældre, fik dansk statsborgerskab i december sidste år, men først i maj i år gav det internationale fodboldforbund (Fifa) grønt lys til, at han kunne repræsentere Danmark, hvor han har boet, siden han var to måneder gammel.

Herfra tog det fart. Sisto vendte tilbage på grønsværen efter en lang skadespause og afgjorde topopgøret mellem FC Midtjylland og FC København, der reelt sikrede midtjyderne DM-guldet.

Siden fulgte udtagelser til både A-landsholdets vigtige EM-kvalifikationskamp lørdag mod Serbien og en udtagelse til sommerens U21-EM.

- Det er gået hurtigere, end jeg havde regnet med. Når man har været ude i fire måneder, så tænker man bare på at komme tilbage og tage tingene derfra. Det er det, der sker i fodbold. Men jeg er meget glad for, at jeg står her lige nu, siger Pione Sisto.

Den evigt smilende kantspiller er overbevist om, at han sagtens kan gøre sig gældende på A-landsholdet.

- Det er øverste niveau, og det er da specielt. Jeg har hele tiden haft et ønske om at spille med de bedste i landet, og det har jeg mulighed for lige nu, så jeg vil selvfølgelig prøve at vise mig frem. Jeg tror på mine kvaliteter, og det gør nok, at jeg ikke er så nervøs. Jeg glæder mig til at vise, hvad jeg kan mod de bedste spillere i landet, siger Pione Sisto.

Han drømmer om at få et indhop mod Serbien.

- Jeg håber at gøre mig aktuel, så jeg kan få nogle minutter, siger Sisto.

Sisto nærstuderet

Landstræner Morten Olsen har brugt landsholdstræningerne til at nærstudere den unge joker, som er med i den offensive kabale.

- Vi ved godt, at han ikke kan spille 90 minutter, men vi får blik for, hvor vi kan bruge ham, hvis vi skal bruge ham. Han er fysisk stærk, løbestærk, hurtig, han ser spillet godt, og han er målsøgende med blik for den sidste aflevering. Han har desuden en ydmyg tilgang til dagligdagen, siger Morten Olsen.

Holdkammerat i FC Midtjylland, Jakob Poulsen, som også er udtaget til landsholdet, er overbevist om, at Sisto sagtens kan gøre sig gældende på landsholdet.

- Han skal bare være sig selv og spille, som han gør hver dag til træning, så passer han perfekt ind her. Han har nogle kvaliteter, som ingen andre har, siger Jakob Poulsen.

Selv vil Sisto gerne vise sine offensive kvaliteter frem for den sikre bagud-aflevering.

- Hvis jeg kommer på banen, så vil jeg ikke være tilbageholdende. Jeg vil give den gas og se, hvad jeg kan opnå frem for at se, hvad jeg kan undgå, siger Sisto.

Kampen mod Serbien bliver spillet kl. 20.45 i Telia Parken i København.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.