Simon kæmper for flere dommere i e-sport

Dommere i e-sport er lige så vigtige som dem på fodboldbanen. Simon Bjerre er derfor taget på charmeoffensiv for at lokke flere dommere til den unge sportsgren.

Simon Bjerre håber, at der med tiden vil komme langt flere e-sportdommere i Danmark. Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Selvom man hverken kan få et rødt kort eller en udvisning i e-sport, så er dommerne lige så vigtige for fairplay her som på fodboldbanen. Det mener både dommere og spillere.

- Det er lige så vigtigt at have en dommer i e-sport, som det er i rigtig sport. Holdene kan være uenige, og så kommer den her autoritet ind og siger, at det var sådan her, det var – vi spiller videre, lyder det fra Simon Bjerre, der har dømt e-sport de seneste to år. 

Jeg laver alt det, du ikke ser derhjemme. Jeg sørger for at serverne kører, jeg sørger for at spillerne opfylder de regler, vi har opsat for dem. Jeg sørger for at netværket er opsat til de reglerne og al administration af turneringen.

Simon Bjerre

Men dommerne i e-sportverdenen hænger ikke ligefrem på træerne, og derfor har Simon Bjerre fra Viborg blandt andet brugt vinterferien på at hverve nye kollegaer til et e-sportstævne i Herning. Hans initiativ bakkes op af spillerne. 

- Jeg synes, at det er rigtigt fint, for jeg har før været til events, hvor vi har spillet finaler kl. 7.00 om morgenen, hvor man er fuldstændig udkørt, så det kan man bare ikke. Jeg synes, at det er rigtig rart, at der er nogle, der gerne vil gøre mere for det her på dansk jord, siger Simon Lindholt, der har dyrket e-sport i 13 år.

Læs også Nu kan man få e-sport som fag på hver fjerde efterskole

I e-sport render dommeren dog hverken rundt med fløjte eller knælange strømper. Hans nøglerolle udspiller sig nemlig primært fra sidelinjen.

- Jeg laver alt det, du ikke ser derhjemme. Jeg sørger for at serverne kører. Jeg sørger for at spillerne opfylder de regler, vi har sat op for dem. Jeg sørger for at netværket er opsat til de reglerne og al administration af turneringen, fortæller Simon Bjerre.

Hvem der vinder turneringen i Herning vides lørdag. Vinderen rejser derfra 10.000 kroner rigere. 

00:52

I løbet af fredagen lærte Simon Bjerre to nye e-sportsdommere op.

Luk video