Silkeborg, Herning og Viborg vil arbejde sammen

Borgmestrene i tre store kommuner har startet et samarbejde.

Kan kommunerne hjælpe hinanden på tværs af deres grænser?
Det mener de i Silkeborg, Herning og Viborg, hvor de tre borgmestre Steen Vindum, Lars Krarup og Ulrik Wilbek har startet et samarbejde.

- Det går ud på, at vi skal turde at lære af hinanden, så vi skal udveksle erfaringer. Lige præcis Silkeborg, Viborg og Herning har nogle kommunestrukturer, som på mange måder minder om hinanden, forklarer borgmester i Herning, Lars Krarup og tilføjer:

- Det handler om, hvordan vi kan være gode sammen og skabe en stærk alliance, hvor vi også kan lære af hinanden og måske komme derhen, hvor vi kan sætte nogle fælles dagsordner.

quoteDet at arbejde sammen, sætte fælles mål og lære af hinanden, det kommer der noget godt ud af

Lars Krarup, borgmester, Herning

Samme udfordringer

Med aftalen har borgmestrene aftalt at mødes to gange årligt, ligesom der også skal arrangeres fælles møder mellem de politiske udvalg i de tre kommuner.

- Vores udvalg mødes på tværs af kommunerne for at finde ud af, hvilke fælles udfordringer, vi har og være med til i fællesskab at sætte dagsordener, siger Lars Krarup.

I første omgang i efteråret skal beskæftigelsesudvalgene og social- og sundhedsudvalgene mødes, og i foråret 2019 går turen til udvalgene på børne- og ungeområdet og på teknik- og miljøområdet. I efteråret 2019 skal der holdes fællesmøder for resten af udvalgene.

- Vi kan se betydelige udfordringer, vi alle sammen har. Hvordan kan vi blive bedre til at løse ungdomsarbejdsløshed? Hvordan kan vi blive bedre til at have en unik folkeskole? Og så videre. Der er vi blevet enige om at lære af hinanden i stedet for at konkurrere, forklarer Herning-borgmesteren og tilføjer:

- Man kan sige det sådan, at det at arbejde sammen, sætte fælles mål og lære af hinanden, det kommer der noget godt ud af.