Shelterboom: At sove udendørs er et hit

Karoline og Knud Aage Jensen fra Herning har fået et shelter i haven, og de er langt fra de eneste.

Normalt er det mest reklamer, der fylder i postkassen hos Knud Aage og Karoline Jensen fra Herning. Men i sidste uge var leverancen noget større.

Karoline Jensen fyldte 70 år og øverst på ønskelisten var noget helt nyt. 

- Et shelter. Til glæde og gavn for hele familien. Måske vil naboerne også låne den engang. Hvem ved?, lyder det fra fødselaren.

Som det hører sig til på en rund fødselsdag, gik hendes ønske i opfyldelse, og to paller og noget spagnum blev læsset af i garagen. Pallerne indeholdt matrialerne til det shelter, som Karoline og Knud Aage Jensen snart har stående i deres have.

Flere vil have shelter i haven

Et shelter i haven er ægteparret fra Herning langt fra de eneste, der har. Ifølge Shelterbyg i Kjellerup rykker træhytterne nemlig ind i haven hos flere og flere midt- og vestjyder.

- Vi mærker en kæmpe efterspørgsel efter sheltere til private. Så vi har meget, meget travlt. Specielt her op til ferien, siger Jes Kristensen, som er medindhaver af shelterbutikken i Kjellerup. 

Tidligere var kunderne hos Shelterbyg primært spejdere, institutioner og foreninger, men nu vil villaejere som Karoline og Knud Aage Jensen i Herning altså også være med.

- Det er en kombination af, at det er blevet interessant med det her udeliv, og så er det jo bare et nyt aktiv, man kan have i haven derhjemme eller i sommerhuset, siger Jes Kristensen.

Et shelter giver frihed

For Karoline Jensen i Herning kom inspirationen til et baghave-shelter fra sønnen og svigerdatteren, som selv er flittige shelterbrugere. 

- For os er det friheden det handler om. Der er sheltere over hele Danmark, og vi bruger det som en base, når vi kører rundt og vil opleve ting, siger svigerdatteren Patricia Lindvig.

Men selvom shelters kan findes rundt i hele landet, er det ikke uden grund, at Karoline Jensen har ønsket sig sit helt eget i baghaven.

- Vi er jo ældre, så det er lidt besværligt, når man skal slæbe mange ting med. Det er nemmere bare at tage dyne og en luftmadras med ud i sin egen shelter, siger hun. 

Ifølge Miljø og Fødevarestyrelsen er der i år booket 45.000 overnatninger og shelters. Det er næsten dobbelt så mange som sidste år. 

 

Det er populært at sove i shelter. Flere får sågar bygget sheltre hjemme i baghaven.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Livsstil.