Shaken or stirred? Nu fra fad

Flere virksomheder i landsdelen har oplevet succes med at servere forhåndsblandede drinks.

1:45
Nu er det ikke kun fadøl man kan tappe fra en hane.
Foto: Louise Harkjær Møller, TV MIDTVEST

12 haner med slange ned i hver sin fustage. Kulsyren kobles til, og snart er der fest. 

Det er bare ikke øl, der skummer ud i kruset. Det er færdiglavede drinks. 

- Vi så et hul i markedet, og vi fik nogle opfordringer fra festivalkunder, vi har serviceret i længere tid, lyder det fra Henrik Bjørslev, der er driftschef i Excellent Wine.

Virksomheden har rødder i Herning slår sig mestendels på salg og import af vin. 

Ikke desto mindre begyndte de i 2020 at eksperimentere med drinks blandet på forhånd. 

Nemt i en travl hverdag

Nu er Henrik Bjørslev i færd med at klargøre systemerne med alt fra Dark 'n stormy til astronaut, der skal flyde til VM i Ridesport i Herning. Skal man dømme ud fra resten af året, er drinks direkte fra hanen noget, kunderne vil have. 

- Vi nåede vores mål for 2022 allerede henover sommeren. Det var 100.000 liter. Det giver blod på tanden, fortæller Henrik Bjørslev.

Systemet minder til forveksling om dét, man kender fra fadøl
Systemet minder til forveksling om dét, man kender fra fadøl
Foto: Louise Harkjær Møller / TV MIDTVEST

Også i Holstebro har virksomheden Vild med Vin fundet en model med hurtige drinks. I deres fysiske butik sælger de farverige flasker med drinks klar til servering. 

- Det er let at gå til de her pre-mixed cocktails, og i en travl hverdag og når man har fæster, man gerne vil kræse om, så er det nemt at købe færdiglavede drinks, der smager godt, siger Emil Ravn Nielsen, der er partner og sommelier ved Vild med Vin. 

Henrik Bjørslev er ved at være klar til at skænke cocktails til VM i Ridesport, og han har en forventning om, at de kun lige er begyndt at færdigblande. 

- Vi har allerede mange kontrakter i hus for næste år, og også festivaler, som vi ikke har entreret på i år, er vi blevet kontaktet af, og vil gerne have en snak. Så vi kommer til at bruge efteråret på at lave nye aftaler, afslutter han.