SFO i Herning stiger fra 673 til 1.646 kroner i måneden

Efter sommerferien bliver det dyrere at have sine børn i SFO i Herning Kommune. Særligt for de ældste børn.

Bor du i Herning Kommune og overvejer at sende dine børn i skolefritidsordning (SFO) efter sommerferien, så skal du forvente, at det bliver væsentligt dyrere. For kommunen lægger op til en prisstigning, kan man se på herning.dk.

Mest markant er stigning for 3. og 4. klasserne, når børnene skal passes. Her er stigningen på 973 kroner i måneden. Fra 673 til 1.646 kroner.

- Jeg tror måske ikke, mine børn kommer til at gå så meget i SFO.

Hvorfor?

- Jeg kunne nok godt bruge de penge på noget andet, siger Kirsten Kragh fra Snejbjerg.

Ændringen skal fremlægges til godkendelse i Børne- og Familieudvalget på onsdag. Men det forventes at blive en formssag.

- Det, synes jeg, er rigtigt træls. Jeg forstår ikke helt, hvorfor en rig kommune som Herning skal prioritere på den måde, som de gør. Børnene bliver nedprioriteret helt vildt, og det forstår jeg slet ikke, fortæller Maria Eskildsen fra Tanderupkær.

Prisstigningen er mulig, fordi pasningen bliver lagt om fra fritidshjem til SFO. Så kan kommunen opkræve flere penge.

Udvalgsformand: - Kommer på niveau med vores nabokommuner

Dorte West er formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune. Hun slår fast, at prisstigningen er nødvendig.

- Herning Kommune har også udfordringer på vores økonomi, og derfor har vi valgt at hæve forældrebetalingen på vores pasning af skolebørn. Det har vi gjort, fordi vi i en lang årrække har haft et meget billigt pasningstilbud, og nu har vi valgt at hæve det, så vi kommer til at ligge på niveau med vores nabokommuner, siger hun.

Men op i mod en fordobling – kan du forstå, at der er nogen, som synes, det er voldsomt?

- Ja, det kan jeg godt forstå, fordi det kommer på én gang. Men som sagt kommer vi til at ligge på det niveau, som vores nabokommuner også tager for at få passet skolebørn.

- Det er for at sikre, at vi også fremadrettet har nogle gode tilbud til vores forældre, så de kan få passet deres børn og kan være trygge ved at få børnene passet, og der er en god kvalitet.

Hun slår samtidig fast, at de penge, kommunen finder ved at hæve forældrebetalingen, bliver på børne- og ungeområdet.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.