Serietyveri og knivstik: To unge mænd fra Ikast er anholdt

Skomagerbakken i Søby dannede lørdag formiddag ramme om et knivstikkeri.

To mænd på henholdsvis 15 og 19 år fra Ikast blev lørdag formiddag anholdt for et biltyveri og for et knivstikkeri i Søby. De to mænd blev forstyrret, da de var i færd med at stjæle en bil på en privat adresse, og det resulterede i et knivstikkeri og en bilflugt, der var tæt på at ramme en forbipasserende.

quoteHeldigvis havde den forurettede en meget tyk jakke på, så kniven gjorde ikke den store skade.

Henrik Nielsen, Vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

- Det er alvorligt, når man forsøger at stikke et andet menneske med en kniv, og det er alvorligt, når man forsøger at køre nogen ned. Det er potentielt livstruende, så det er en alvorlig sag, fortæller Henrik Nielsen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi. 

Biltyveri udviklede sig til tumult

De to mænd fra Ikast var lørdag formiddag angiveligt i gang med at stjæle en bil på Skomagerbakken i Søby syd for Herning. To vidner ser de to mænd inde på deres grund - formentlig i færd med at stjæle en bil, der holder parkeret i indkørslen, men de to sigtede bliver forstyrret, hvorefter de flygter gennem en hæk. De to vidner følger efter i bil og ser dem på en nabogård, hvor de formentlig er i gang med at forsøge at stjæle endnu en bil. 

De to vidner henvender sig til de sigtede, og herefter opstår der tumult. Den ene af de sigtede trækker en kniv og langer med stor kraft ud efter et af vidnerne.

- Heldigvis havde den forurettede en meget tyk jakke på, så kniven gjorde ikke den store skade, lyder det fra vagtchefen.

Tilbageholdt af en gruppe skovarbejdere

Herefter forsøger de to sigtede at flygte i vidnernes bil, som holder i tomgang. Dog uden held. 

De sigtede tager derefter flugten til fods. Her når de ind i et skovområde, hvor en gruppe skovarbejderes biler holder parkeret. De forsøger først at stjæle en af bilerne, men lykkes ikke, og de prøver derefter igen med en af de andre parkerede biler. Den får de startet og tager flugten, hvor de blandt andet er ved at køre en gruppe skovarbejdere ned. Til sidst bremses flugten, fordi de kolliderer med et træ.

Herefter tilbageholdes de af seks østeuropæiske skovarbejdere, som omringer bilen med skovle og grene til politiet kommer. 

I forbindelse med knivstikkeriet er kniven knækket. Knivsbladet blev fundet i lommen på en af de sigtede, mens skeden til kniven blev fundet på adressen, hvor tumulten fandt sted. 

De to mænd fra Ikast er efter et grundlovsforhør i Herning i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Se indslaget: To naboer blev angrebet med kniv, da de forsøgte at stoppe to biltyve.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.