Serieforbryder måske bag voldtægt

Andre voldtægtssager inddrages i efterforskningen af voldtægten af den 10-årig i Gullestrup.

Den mand, der i weekenden voldtog en 10-årig pige nær en legeplads i Gullestrup ved Herning, har måske flere forbrydelser på samvittigheden.

I hvert fald har Midt- og Vestjyllands Politi nu inddraget flere andre voldtægtssager som del af efterforskningen.

- Vi har et par sager i Herning, hvor der er et vist sammenfald omkring den fremgangsmåde, der er brugt, fortæller efterforskningsleder Michael Kjeldgaard til Ritzau.

Det drejer sig om to sager fra juli og september, hvor to kvinder på 19 og 18 år blev forsøgt voldtaget i Herning.

- Det er for tidligt at sige om endnu, hvorvidt der er sammenhæng i de sager, fortæller Michael Kjeldgaard.

Lignende signalement

Efterforskningslederen vil ikke komme ind på, hvad det præcist er omkring fremgangsmåden, der knytter de tre sager sammen.

- Jeg kan ikke komme ind på de detaljer. Men vi har et par sager, hvor særligt signalementet omkring gerningsmanden er interessant.

I sagen fra Gullestrup blev en 10-årig pige voldtaget, da hun var ude at lege på en legeplads med en 9-årig veninde. Pigerne blev truet af en ung mand til at følge ham ind i et nærliggende skovområde. Her slap den 9-årige væk, mens den 10-årige blev offer for en fuldbyrdet voldtægt.

Politiet har indtil videre kun været i stand til at opstille et sparsomt signalement af gerningsmanden. Det drejer sig om en ung afrikaner i alderen 16-18 år, som var iført mørkt tøj.

Borgermøde

I aften inviterer FællesBo til borgermøde i Gullestrup om sagen. Herning politi, Herning kommune og en psykolog deltager. TV/MIDT-VEST sender live derfra kl. 19:30.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.