Seriebiltyv inviterede sig selv på mad - nu er han anholdt

Manden har samlet en stribe sigtelser i forbindelse biltyveri i Herning og Søby. Undervejs meldte sulten sig dog hos den travle tyv.

En 36-årig mand fra Herning havde tilsyneladende travlt lørdag. 

I hvert fald formåede han at høste en stribe sigtelser for blandt andet biltyveri, spritkørsel og vold mod tjenestemand i løbet af fire timer.

Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Allan Riis. 

- Han var i en tilstand, hvor han ikke kunne afhøres. Derfor har han sovet i arresten i Holstebro i løbet af aftenen og natten, forklarer han. 

Politiet blev først opmærksomme på biltyven, da en borger lørdag eftermiddag meldte sin Skoda Fabia stjålet fra parkeringspladsen ved Regionshospitalet i Herning.

Fra hospitalet har manden tilsyneladende sat kursen direkte mod Søby. I hvert fald meldte en borger godt en time senere sin Fiat Punto stjålet fra området syd for Herning sin bil stjålet.

På grund af et godt signalement fra hospitalet mener politiet, at der er tale om samme mand. 

Glemte telefonen

Efter to styks brugstyveri har sulten efter alt at dømme indfundet sig hos den 36-årige herningenser. 

I hvert fald ender han og Puntoen i Ejstrupholm, hvor han inviterer sig selv på mad. Her glemmer han dog sin telefon, men slipper afsted med en pung. 

Klokken 18.41 bliver politiet - takket være en borger - igen opmærksomme på manden, der sammen med den stjålne Punto nu har fundet vej til en cykelsti ved Hammerum. 

Efter få minutter er politiet fremme. Her lykkedes det at anholde manden; men ikke uden nye sigtelser. 

Det viser sig nemlig, at manden slet ikke har kørekort. Derudover slingrer han så meget, at politiet finder alkometeret frem, der boner ud. 

Det huer dog ikke herningenseren. 

- Han modsætter sig anholdelsen og er truende over for patruljen, forklarer Allan Riis. 

Skal afhøres senere

I forbindelse med kørslen på cykelstien har manden ifølge politiet også lagt forhindringer i vejen for deres arbejde. Det er han nu også sigtet for. 

Politiet venter nu på, at manden kan afhøres i løbet af søndagen. 

Derudover skal en blodprøve svare på, hvor meget alkohol manden havde i blodet samt om manden havde narkotika i kroppen. 

Vagtchefen forventer ikke, at han skal fremstilles i grundlovsforhør.