Sent FCM-straffespark ydmyger sejrsløse AGF

Det lignede en uafgjort, men en sen straffesparksscoring gav FC Midtjylland tre point mod AGF.

FC Midtjyllands Evander Ferreira efter scoringen til 1-0 på straffespark.

FC Midtjylland vandt søndag 1-0 over AGF efter et sent straffesparksmål af brasilianske Evander.

FCM kravler med sejren op på andenpladsen i tabellen, mens AGF uden sejr i denne sæson er placeret på en 11.-plads med et enkelt point.

Ingen af holdene fik nogensinde spillet til at flyde, men der var til gengæld et hav af chancer i begge ender.

Hjemmeholdet AGF startede kampen i et hæsblæsende tempo og satte sig på begivenhederne, mens FCM var presset langt tilbage på banen. Allerede efter fem minutters spil fik Mustapha Bundu en stor chance for at bringe AGF i front, men hans afslutning i feltet blev reddet.

Efter små ti minutter lagde hjemmeholdets pres sig, og midtjyderne kom bedre med. Herefter faldt intensiteten og tempoet i kampen, og begge hold måtte se langt efter de store målchancer.

Uventet straffespark afgjorde kampen

Nøjagtigt som i kampens indledning startede anden halvleg ud med tempo og chancer i begge ender.

Den største tilfaldt udeholdets Evander, der fik en stor mulighed, da AGF's debuterende keeper William Eskelinen kiksede i feltet, men Evanders skud blev heroisk reddet på målstregen af Alexander Munksgaard.

Efter 69 minutter var der endnu en kæmpe chance til midtjyderne, men denne gang var det debutanten Sory Kaba, der misbrugte meget tæt på mål.

Kampen faldt, som i første halvleg, igen lidt i tempo. Og bedst som man troede, kampen var afgjort, blev FCM tildelt et straffespark efter 86 minutter begået af debuterende William Eskelinen i AGF-målet. Evander var sikkerheden selv og gav dermed midtjyderne de tre point trods et par pæne chancer til AGF i tillægstiden.