Sen scoring sikrede FCM et point i Aalborg

AaB og FC Midtjylland spillede mandag aften 1-1 i Aalborg efter en udligning i overtiden af Paul Onuachu.

En sen scoring sikrede FCM point mod AaB.

AaB var tæt på at sikre tre vitale point hjemme mod FC Midtjylland, men efter en scoring i overtiden af udeholdets Paul Onuachu endte det hele 1-1.

Det så ellers længe ud til, at AaB ville sparke sig tæt på mesterskabsspillet.

Frederik Børsting havde bragt AaB foran i starten af anden halvleg, men Onuachus hoved ville det altså anderledes.

Med sejre til flere af AaB's omkringliggende konkurrenter i tabellen var nordjyderne i den grad pressede til at hente point mod Jess Thorups tropper.

AaB måtte til mandagens kamp undvære anfører Rasmus Würtz, der efter gult kort i 0-4-nederlaget mod OB i sidste spillerunde måtte se til fra tribunen.

Nordjyderne klarer sig traditionelt dårligt, når deres midtbaneprofil ikke er på banen, men mod et fysisk stærkt FCM-mandskab stod de unge AaB'ere godt imod. Især unge Magnus Christensen trådte i karakter.

Selv om første halvleg forblev målløs mellem de to mandskaber, var der masser af intensitet, højt tempo og adskillige frispark begået af begge parter.

Der blev dog også skabt chancer i begge felter. Især de to holds spidsangribere, FCM's Paul Onuachu og AaB's Jakub Sylvestr, kom i flere tilfælde i gunstige positioner - men uden slutprodukt.

Halvlegens klart største chance stod FCM-midtstopper Kristian Riis for kort før pausefløjt.

Efter kommunikationsproblemer i AaB-defensiven fik han muligheden for at heade udeholdet foran fra det lille flet, men den talentfulde forsvarer misbrugte muligheden.

I anden halvleg bragte Frederik Børsting så AaB foran efter flot opspil af unge Joakim Mæhle.

Selv om FC Midtjyllden sidste spillerunde i grundspillet. Her skal AaB en tur til Viborg, mens FC Midtjylland får besøg af FC Nordsjælland.

and forsøgte at skabe de fornødne chancer igennem halvlegen, lignede det længe en AaB-sejr.

Men i kampens overtid steg Paul Onuachu til vejrs og headede udligningen i kassen til slutresultat 1-1.

Dermed fratog FC Midtjylland nordjyderne en gunstig position inden sidste spillerunde i grundspillet. Her skal AaB en tur til Viborg, mens FC Midtjylland får besøg af FC Nordsjælland.