Seks mænd og to kvinder kræves fængslet efter politiaktion

I alt otte personer bliver fremstillet i grundlovsforhør efter den store antiterroraktion onsdag.

Dommervagten i København oplyser torsdag formiddag, at otte personer i dag bliver fremstillet i et grundlovsforhør i København i dag.

Københavns Politis kommunikationsafdeling bekræfter, at der er tale om otte. Seks af dem er mænd. De sidste to er kvinder. Alle bliver sigtet for den mest alvorlige terrorbestemmelse i straffeloven, der hedder paragraf 114, stk. 1. Hvis man kendes skyldig, kan man risikere fængsel på livstid.

Planlægning af terror

Onsdag blev 20 personer anholdt efter en storstilet aktion rundt i hele landet, og dermed bliver de resterende 12 efter alt at dømme løsladt. Et af stederne var i Gullestrup, hvor en kvindes lejlighed blev ransaget.

Grundlovsforhøret vil blive delt op i to forskellige retssale. I den ene fremstilles tre personer, i den anden fem. Hvorfor det sker, vides ikke.

Baggrunden for aktionen er en mistanke om, at en række gerningspersoner har været i færd med at planlægge et terrorangreb. De konkrete sigtelser mod de otte kendes endnu ikke, men de vil blive fremlagt i grundlovsforhøret, som ventes at begynde klokken 11.30 i København. Og hvordan de otte forholder sig til sigtelserne, vides endnu ikke.

Forsøg på at skaffe skydevåben og ting til sprængstoffer   

De omkring 20 personer er anholdt for at skaffe "remedier", som politiet kalder det, til at fremstille sprængstoffer og for forsøg på at skaffe skydevåben.

De syv involverede politikredse var København, Københavns Vestegn, Midt- og Vestsjælland, Fyn, Midt- og Vestjylland, Østjylland og Nordjylland.

Men i Midt- og Vestjyllands Politikreds ved de dog ikke noget om terrorsagen. Politiets vagtchef fortæller til TV MIDTVEST, at de overhovedet ikke er blevet informeret om sagen – hverken før eller efter, og at det hele bliver styreret fra København.

Baggrunden for aktionen er en mistanke om, at et terrorangreb med et "militant, islamistisk motiv" var ved at blive forberedt, oplyste Flemming Drejer, operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET), på et pressemøde onsdag.

Politiet gennemført onsdag en større aktion flere steder i landet, fordi der er mistanke om, at nogen har haft planer om at forberede et terrorangreb

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.