Så skete det igen: Mand på udgang fra fængslet stjal bil der stod i tomgang

En 25-årig mand er nu sigtet for brugstyveri, spirituskørsel og narkokørsel efter biltyveri i Sdr. Felding.

Det er muligvis fristende i denne kolde tid, men det er altså en dårlig idé at lade sin bil gå i tomgang for at varme den op - og så lade den stå uden opsyn.

Det må en mand fra Sdr. Felding erkende, efter at han klokken halv fem natten til lørdag fik stjålet sin bil. 

Manden havde startet motoren for at lade bilen forvarme, og da han herefter gik ind for at hente sin hund, kom der en person, der ikke kunne stå for fristelsen. 

Bilen var pist væk, da ejeren kom tilbage.

Den uheldige bilejer skyndte sig at alarmere politiet, og sagen skulle vise sig hurtigt at blive opklaret. Da patruljen var på vej til Sdr. Felding, så betjentene, at bilen var kørt galt på Vardevej syd for Kibæk, og herefter var det en let sag for dem at anholde føreren. 

Udgangen er inddraget 

Biltyven viste sig at være en 25-årig mand på udgang fra fængslet i Sdr. Omme, og ud over brugstyveri af bilen blev han også sigtet for spiritus- og narkokørsel.

- Moralen i denne sag må være, at man ikke skal lade sin bil forvarme uden opsyn, og at man ikke skal begå kriminalitet, når man er på udgang fra fængslet, konstaterer vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

Den 25-årige har nu fået inddraget sin udgang fra fængslet. Han blev efter uheldet kørt til kontrol på sygehuset og herefter vil han blive kørt tilbage til Sdr. Omme. 

Biltyveriet fra Sdr. Felding ligner til forveksling en sag fra Ikast, hvor en mand den 22. november fik stjålet sin bil, som han havde ladet gå i tomgang for at tø ruderne op. 

Ved den lejlighed sagde politiet, at bilejeren formentlig stod til en bøde, fordi man ikke må lade sin bil stå med nøglerne i uden opsyn. Om samme skæbne overgår bilejeren fra Sdr. Felding, er endnu ikke besluttet.