Så gik den ikke længere: Landsskuet 2021 er nu aflyst

De omkring 50.000 deltagere til Landsskuet i Herning må vente til næste år.

Til sommer skulle der igen have været landsskue i Herning, men efter at folketingets partier undtagen Ny Borgerlige natten til tirsdag forhandlede frem sig til en genåbningsplan, har arrangørende nu besluttet sig for at aflyse.

- Med udsigt til at skulle holde et landsdækkende dyrskue over tre dage med maksimalt 10.000 gæster dagligt, finder vi det ikke forsvarligt rent økonomisk at gennemføre årets arrangement, udtaler formanden for landsskuet Kristian Gade i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Samtidigt umuliggør restriktioner for forsamlinger i stalde og haller samt på vores campingplads det sociale samvær, som er en stor del af glæden ved at mødes til landbrugets store sommerfest. Derfor må vi desværre i lighed med andre større dyrskuer og med beklagelse for andet år i træk aflyse Landsskuet.

Landsskuet skulle være løbet af stablen 1. til 3. juli. Normalt er der omkring 50.000 gæster på Landsskuepladsen, hvor dyreudstillere bor på en campingplads ved siden af staldene.

Aflysningen omfatter også Landsskuets udstilling af maskiner og produkter til landsbruget og livet på landet.

Man håber nu på, at det bliver muligt at afholde Landsskuet igen 30. juni til 2. juli 2022.  

Også sidste år var Landsskuet aflyst. Det fik seks maskinforhandlere på Mors til at holde deres eget coronasikre arrangement.