Så fik supersygehuset sit officielle navn

Politikerne i Region Midtjylland blev enige om at bruge navnet Gødstrup uden afstemning.

Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Regionshospitalet Gødstrup - det bliver det officielle navn for det nye supersygehus i Gødstrup, som indtil nu blot er blevet kaldt Det nye Hospital i Vest.

Det besluttede det midtjyske regionsråd på et møde onsdag eftermiddag.

Beslutningen var ventet med spænding, fordi der på forhånd var politisk debat om navnet for det store sygehus, der skal afløse regionshospitalerne i Holstebro og Herning.

00:37

Se et interview med Bent Hansen her.

Luk video

Men selv om politikerne på forhånd var uenige, endte de med at godkende det nye navn uden afstemning.

- Vi har været enige om, at det ikke var et spørgsmål, der egnede sig til afstemning. Derfor har vi taget en proces, hvor der har været forskellige synspunkter, men alle har til sidst bøjet sig mod hinanden. Det er placeret i Gødstrup, og der bliver det ved med at være placeret - derfor hedder det Regionshospitalet Gødstrup, siger regionsrådsformand Bent Hansen (A) til TV MIDTVEST.

Gødstrup eller Herning

Da politikerne i sin tid skulle beslutte, hvor sygehuset skulle ligge, gav det anledning til en større konflikt mellem Herning og Holstebro. Herning Kommune vandt som bekendt kampen, og derfor mente blandt andre Holstebros borgmester HC Østerby (A), at Herning ikke skulle indgå i det officielle navn.

Andre argumenterede derimod for navnet Regionshospitalet Herning med den begrundelse, at der er mange, der ikke ved, hvor Gødstrup ligger.

Politikerne valgte altså Regionshospitalet Gødstrup. Og den løsning er Poul Michaelsen, der er hospitalsdirektør i Hospitalsenheden Vest, glad for.

- Vi er i gang med at bygge et nyt hospital, som anvender ny teknologi og gør tingene på en ny måde. Derfor er vi glade for, at der er fundet et nyt navn, der peger fremad og ikke bagud, siger han.

Bent Hansen er også meget tilfreds med beslutningen.

- Jeg er rigtig glad for, at vi ikke skulle til at stemme os igennem, hvor der var 21 stemmer for et navn, 17 for et andet og tre for et tredje. Det var der lagt op til på et tidspunkt. Nu er vi heldigvis enige. Det er godt for hospitalet, at man på den måde sender et entydigt signal, siger han. 

Læs også Supersygehusets navn deler vandene