Så er det afgjort: Ong fik opholdstilladelse

Thailandsk pige er blevet familiesammenført og kan nu blive hos sin familie.

Den otteårige thailandske pige Ong har nu fået papir på, at hun kan blive hos sin familie i Herning.

Ong risikerede i lang tid at blive udvist af Danmark - og dermed skilt fra sin thailandske mor og nye danske far i Herning. Men familien har torsdag fået et brev fra Udlændingestyrelsen, der fortæller, at hun nu er familiesammenført med sin mor og dermed har fået en opholdstilladelse.

- Det var en virkelig dejlig nyhed. Vi havde en forventning om, at det hele nok skulle lykkes, men har flere gange rykket for et svar. Nu er det kommet, og vi er alle meget glade, siger Ongs danske far Jørn Nielsen til tvmidtvest.dk.

Ny regering ændrede reglerne

Den thailandske pige stod til at blive sendt tilbage til Thailand, fordi hun ifølge myndighederne ikke opfyldte betingelserne for familiesammenføring. Hun har indtil været i Danmark på en slags midlertidig opholdstilladelse, men efter regeringsskiftet i 2011 blev reglerne ændret, og det har nu resulteret i, at Ong kan blive i Danmark.

I første omgang gælder tilladelsen til 2015 - derefter kan hun søge om at få den forlænget, og det burde ikke volde problemer, mener familiens advokat Åge Kramp.

- Jeg betragter det her som en afslutning på sagen. Ong kan nu få et cpr-nummer og alle de rettigheder, som alle andre børn har, siger Åge Kramp.

Når den thailandske pige fylder 18, kan hun søge permanent opholdstilladelse i Danmark.