S åbner for at lægge ny politiskole i Vejle

For første gang sætter Socialdemokratiet forsigtigt navn på, hvor den kommende politiskole i Vestdanmark bør ligge.

Indtil nu har både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti meldt ud, at politiskolen skal placeres i eksisterende byggeri, men præcist hvor har partierne ikke villet svare på. 

De har i stedet henvist til, at det må være op til Rigspolitiet at vælge én af de i alt 45 eksisterende bygninger, som landets kommuner har budt ind med, skriver Jyllands-Posten.

Men efter at være blevet præsenteret for et større regnestykke – kontrolleret af en matematik-økonom fra Institut for Matematik, Aarhus Universitet – bliver Socialdemokratiet nu mere konkrete.

En gammel sygeplejeskole i Vejle og et konferencecenter i Skanderborg blev af Rigspolitiet vurderet som de mest hensigtsmæssige af de eksisterende bygninger til at huse den nye politiskole. De to havde fået samme farvescore i alle fire kategorier, men bag farverne ligger i alt 17 underkategorier.

Graver man dem frem viser det sig, at bygningen i Vejle scorer højest. En bygning kan maksimalt score 12 point – og Vejles opnår 10,35, mens Skanderborgs får 9,80.

- Er det Vejle, der kommer ud med den højeste score, og er det nogle tal, som Rigspolitiet kan bekræfte, så er der meget, der peger på, at det er Vejle, der bør have den nye politiskole, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.