Rystet korleder: Et stort tillidsbrud

Forældre og korleder reagerede med bestyrtelse på sag om blufærdighedskrænkelse.

Lederen af Herning Kirkes Drengekor, Mads Bille, blev meget rystet, da han i oktober sidste år fik at vide, at et 37-årigt medlem af hans kor blev beskyldt for blufærdighedskrækelse mod nogle af drengene i koret.

- Det kom helt uvarslet. Jeg fik en henvendelse fra et forældrepar, og sammen blev vi enige om at rette henvendelse til politiet, siger Mads Bille til TV/MIDT-VEST.

Korlederen betegner sagen som et meget stort og trist tillidsbrud - og siger, at han og forældrene reagerede med bestyrtelse.

 - Så snart sagen blev meldt til politiet, holdt jeg et møde med manden og forklarede ham, at han nu ikke længere havde tilknytning til koret, og at han heller aldrig kunne få det igen. Efterfølgende er hans engagement af kirkens menighedsråd, som han var medlem af, også ophørt, siger Mads Bille.

Orienteringsmøde for forældrene

Den 37-årige mand er sigtet for blufærdighedskrænkelse mod tre drenge i koret. Politiet er færdige med efterforskningen, og sagen venter nu på at komme i retten. Ifølge sigtelsen har den 37-årige befølt drengene uden på tøjet.

Mads Bille fortæller, at han efter politianmeldelsen holdt et orienteringsmøde med forældrene.

- Det var mit indtryk, at man syntes, at sagen var korrekt håndteret. Det er et meget trist tillidsbrud, men jeg fornemmede, at det ikke rokkede på tilliden til koret og til mig.

Som en udløber af sagen har koret formuleret en børnepolitik.

Mads Bille fortæller her om sin reaktion, da han blev bekendt med sagen:

03:03 Luk video

 

 

02:19 Luk video