Rutinetjek udviklede sig til vild biljagt

Bilist forsøgte at køre politiet af vejen under biljagt.

Da politiet kl. 0.42 standsede en bil til rutinetjek ved McDonald's i Birk ved Herning,
udviklede det sig til en hektisk biljagt.

- Manden stak af i bilen, da vi kontaktede ham og drønede derefter op på motorvejen mod syd med høj hastighed, fortæller politikommissær Bent Smedegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi i Herning.

Politiet satte efter bilen, hvori der befandt sig en passager. Flere patruljevogne stødte til i forfølgelsen, og sømmåtter blev lagt ud ved Fasterholdt.

Her punkterede bilen, og den 47-årige fører måtte opgive flugten. Den 28-årige passager valgte dog at fortsætte flugten til fods, men blev hurtigt pågrebet af politiet.

Det viste sig, at den 28-årige mand fra Holstebro i forvejen er efterlyst for udeblivelse af afsoning af en 3 måneders fængselsdom.

Den 47-årige mand fra Ikast, der førte bilen, er også godt kendt af ordensmagten, og i bilen fandt politiet da også narko.

- Den 47-årige bliver blandt andet sigtet for masser af overtrædelser af færdselsloven. Da en politibil fx kørte op på siden af ham og vinkede ham ind til siden, kørte han forsætligt ind i bilen, siger Bent Smedegaard.  

De to blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør.
Den 47-årige blev varetægtsfængslet i 4 uger, mens den 28-årige straks skulle afsone den dom, han var udeblevet fra.
Begge afgørelser blev kæret til landsretten.

Politiet fik også en bifangst ved nattens aktion for midt under ovenstående drama, kom en 46-årig billist med narko i blodet kørende i sin uindregistrerede bil og kørekortet...... ja det var frakendt føreren.
Han røg med i nattens pulje.
 

  
 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.