Røveri på optagelseshjem: Nattevagt fik stød af strømpistol

Røver bandt ansat på optagelseshjem og tvang ham ind på et toilet.

En af de ansatte på Møltrup Optagelseshjem ved Timring i Herning Kommune blev natten til torsdag udsat for et røveri.

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at den ansatte, der fungerede som nattevagt, klokken 01.21 blev opsøgt af en mand, der bankede på døren til kontoret.

Den ubudne gæst beordrede nattevagten til at samle sine hænder, så han kunne binde dem sammen med strips. Og da nattevagten efter mandens opfattelse reagerede lidt for langsomt, fik han to til tre stød af en strømpistol.

- Herefter blev nattevagten beordret ind på et toilet, og døren blev låst udefra. Mens han var derinde, kunne han høre gerningsmanden kommunikere med andre - muligvis via en mobiltelefon - men han mente også, at der var en eller flere andre personer til stede, fortæller politikommissær Henning Præstegaard.

På et tidspunkt lykkedes det nattevagten at få sine hænder fri, så han kunne slippe ud fra toilettet og hente hjælp fra en af beboerne. Det fik så gerningsmanden eller gerningsmændene til at stikke af.

- Der er muligvis stjålet et mindre kontantbeløb, men vi ved det ikke med sikkerhed, for efter røveriet er rummet blevet spærret af, indtil der er lavet kriminaltekniske undersøgelser, fortæller Henning Præstegaard.

Nattevagten er ifølge politiet ikke kommet alvorligt til skade. Han har i øvrigt arbejdet på optagelseshjemmet i 15 år og er derfor sikker på, at gerningsmanden ikke er en tidligere beboer på stedet.

Møltrup Optagelseshjem beskriver sig selv som et sted for hjemløse mænd, der ønsker at leve i et alkohol- og stoffrit miljø.

 

Signalement af røveren

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.