Rørt bueskytte får sine medaljer tilbage: - De hører kun til om hendes hals

Den professionelle bueskytte Kirstine Klausen blev overrasket, da hun fik lov til at beholde de medaljer, hun ellers havde solgt for at støtte Kræftens Bekæmpelse.

2:00
Takket være Henrik Hedegaard får den professionelle bueskytte Kirstine Klausen lov til at beholde sine medaljer. Kristine er for nyligt blevet opereret i halsen, hvorfor hun lyder meget hæs og grådkvalt i starten af videoen.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

- Jeg har selv mistet min mor og mormor til kræft, og derfor var det ikke en svær beslutning for mig at støtte den her sag. Men der var også en anden grund, og det er, at den dag du får børn eller børnebørn, så vil de helt sikkert gerne se de medaljer, og derfor har jeg besluttet, at medaljerne skal blive hos dig, for det er dér, de hører hjemme.

Sådan lød det fra en tydeligt rørt Henrik Hedegaard, da han gav en endnu mere rørt Kirstine Klausen sine medaljer tilbage. 

Den professionelle bueskytte havde valgt at sælge sine medaljer, som hun har vundet til VM, EM og DM samt en landsholdstrøje, for at støtte Kræftens Bekæmpelse.

Det valgte Henrik Hedegaard, der er købmand i MENY i Holstebro, at reagere på, og derfor blev det ham, der endte med at købe det hele for 10.000 kroner. 

En sag med to gode formål

Da han torsdag kom for at hente dem og aflevere checken på de 10.000 kroner, kunne han dog i stedet give Kirstine Klausen en glædelig overraskelse ved at lade hende beholde sine medaljer.

- For mig er medaljerne jo bare et stykke metal, men for Kirstine symboliserer de jo en masse minder og alle de kræfter, der er blevet lagt i dem. Derfor synes jeg, at de kun hører hjemme om halsen på Kirstine, forklarer Henrik Hedegaard om sit valg om at lade Kirstine beholde medaljerne.

Og den overraskende gestus kom tydeligvis bag på Kirstine Klausen.

- Jeg havde indstillet mig på, at jeg skulle op i MENY i Holstebro, hvis jeg skulle kigge på dem. Jeg er helt målløs over, at han havde tænkt sådan, det, synes jeg, var virkelig hjertevarmt og bestemt ikke noget, jeg havde regnet med, siger hun umiddelbart efter.

Ville støtte Kræftens Bekæmpelse 

Da Kirstine Klausen for to uger siden meldte ud, at hun ville sælge sine medaljer og landsholdstrøje og donere pengene til Kræftens Bekæmpelse var det på baggrund af, at hun flere gange har haft kræft tæt inde på livet. 

Derfor var hun villig til at opgive sine medaljer for den gode sags tjeneste, men hun er glad for nu at kunne beholde dem, samtidig med at der bliver doneret penge til formålet.

- Det kommer helt sikkert til at betyde mere, end jeg lige havde regnet med, at jeg nu får lov til at beholde de medaljer, ellers var jeg heller ikke blevet så rørt over det. Jeg synes virkelig, det var en flot tanke fra ham. Det er helt fantastisk, fortæller en tydeligt rørt Kirstine Klausen.

For Købmand Henrik Hedegaard ramte oplevelsen og hendes reaktion også lige i hjertet, selvom de to ikke kendte hinanden i forvejen.

- Det er da altid dejligt at se, at en person bliver rørt og glad over en ting. Og jeg blev jo selv rørt, da jeg så hende blive rørt, og det er meget specielt at stå med en fremmed og blive berørte sammen.

Fordi han selv og flere af hans medarbejdere har mistet familiemedlemmer til kræft, var det heller ikke en svær beslutning for ham at støtte på den her måde.

- Jeg har nok tit gerne ville donere til Kræftens Bekæmpelse, men har bare aldrig fået det gjort, men da jeg så det her, tænkte jeg, at nu var der dælme en mulighed for at tage sig sammen. Jeg blev enormt imponeret over, at Kirstine ville opgive noget, hun har kæmpet måske det meste af sit liv på, for den gode sags tjeneste, fortæller Henrik Hedegaard.

Mange overvejelser 

Ligesom Kirstine Klausen havde gjort sig mange overvejelser om at opgive sine medaljer, havde Henrik Hedegaard også tænkt over det i noget tid. Der var allerede et bud på 5000 kroner, men for at være sikker på at vinde budrunden, valgte han at fordoble det bud.

- Jeg tænkte bare, at det ville være så synd, at de medaljer skulle hjem og ligge i en skuffe hos en fremmed, så jeg synes, at det gav god mening at købe dem og aflevere det tilbage til der, hvor de hører til, fortæller Henrik Hedegaard.

Dog har han valgt at beholde hendes landsholdstrøje, som også var en del af købet, og den skal hænges op i kantinen hos butikken i Holstebro. 

Og nu når Kirstine Klausen har fået sine medaljer tilbage, kommer de ikke til salg igen, lover hun.

- Nu skal de op og hænge på en billederamme med andre vigtige ting, og de kommer ikke til salg igen, fastslår hun.