Rigmand næsten eneejer af FC Midtjylland

Matthew Benham ejer nu næsten 100 procent af FC Midtjylland, efter et lån på 25 mio. kr. er lavet om til aktier.

Den britiske rigmand Matthew Benham købte sig ind i FC Midtjylland i begyndelsen af juli 2014, hvor han også tilførte selskabet 58 millioner kroner. 

Han har siden købte flere og flere aktier i klubben, og nu er han tættere på også at være ejer på papiret.

I januar omlagde han et lån på 25 mio. kr., som han gav FCM i 2014, til aktier, og det bragte hans ejerandel op på 90-99,99 procent. Det skriver Jyllands-Posten.

En manøvre, der øgede egenkapitalen med 25 mio. kr. Ved udgangen af sidste regnskabsår lød den på 16,9 mio. kr., mens midtjyderne i år budgetterer med et underskud på 10 mio. kr.

- Vi har en ejer, der tjener gode penge. Vi er en del af et større selskab, og der vælger Matthew at putte penge i fodbolden, som han gør med andre klubber. Vi har valgt at lægge overliggeren højt, siger Claus Steinlein, direktør hos FC Midtjylland, til Jyllands-Posten.

Tilbage til strategien med egne talenter

Da Benham kom ind i klubben i 2014, ville han gerne fortsætter strategien med at være en klub baseret på egne talenter. Men talenterne, som talte Morten Knudsen, Viktor Fischer, Joachim Andersen og Asger Sørensen, var solgt kort tid før, og klubben investerede derfor i spillere som Tim Sparv, Jim Larsen, Marco Urena, Kristoffer Olsson, Johan Dahlin og Martin Pusic.

Det betød et stort spillerbudget - og et danmarksmesterskab. Men nu skal budgettet skæres ned med 30 pct., og der skal klubben tilbage til strategien med egne talenter.

- Nu skal vi skabe plads til et ny kuld af unge spillere som Kristian Riis, Rasmus Nissen, Mikkel Duelund og Paul Onuachu. Derfor er spillerbudgettet også gået ned, for det er jo i stedet for spillere som Kristian Bach Bak og Morten Duncan Rasmussen. Det er et bevidst valg for at bygge et nyt kuld op. Vi vil gerne tilbage til, at truppen består af rutinerede spillere og unge spillere, hvor 40 pct. af spilletiden på banen skal være fra unge spillere, siger Claus Steinlein.

Ifølge Claus Steinlein vil Matthew Benham gerne have FC Midtjylland til at være cashflow-positive set over tre år. Og her har det stor betydning, at klubben kommer til at spille europæisk fodbold.

- Selvfølgelig skal vi spille i Europa næste år, vi skal have tredjepladsen og vinde pokalfinalen, og jeg synes også, at spillet hænger godt sammen, ikke pointmæssigt, men spillemæssigt. Enhver kan sige sig selv, at det er meget lettere at blive cashflow-positiv, hvis vi kommer i Europa-gruppespillet og får 50 mio. kr. Dette er ikke noget, vi har budgetteret med, men det er noget, som vi har haft som målsætning. Hvis det mislykkes, er der ikke forskel på den økonomiske plan, siger Steinlein.

FC Midtjylland ligger lige nu på fjerdepladsen i Superligaens mesterskabsslutspil. De er et point efter Lyngby, som ligger på tredjepladsen. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.