Riddersholm: Vi skal vinde trods skader

FCM døjer med fravær af en række profiler og skal rejse sig mod OB efter to tabte hjemmekampe i træk.

FC Midtjylland skal lørdag forsøge at generobre førstepladsen i Superligaen, når OB kommer besøg. Holdet tabte i sidste weekend til AaB, der overtog førstepladsen og ligger et point foran.

I den midtjyske lejr er cheftræner Glen Riddersholm kommet på overarbejde med truppen, der døjer med både skader, karantæne og maveinfluenza.

Hyppige spillerafbud har præget store dele af sæsonen i FC Midtjylland, fortæller træneren.

- Vi leder lidt efter en kontinuitet i at kunne stille med det samme hold mange gange i træk. Det har vi ikke været i stand til, og vi må indrømme, at vi lider lidt under det, siger han.

Tilfreds med truppen

Men Riddersholm glæder sig samtidig over, at det er lykkedes at bygge en god bredde op omkring truppen, selvom de seneste to hjemmekampe er endt med nederlag til midtjyderne.

- Jeg er rigtig optimistisk, fordi jeg kan se en positiv udvikling og fremtid i vores offensiv, der fra kamp til kamp bliver bedre og bedre.

- Vi kan stadig mønstre et godt fodboldhold, der er klar til at slå tilbage oven på skuffelsen i sidste weekend. Vi er ikke tilfredse med at have tabt de seneste to hjemmekampe, siger Riddersholm.

OB ligger med 31 point på en øjeblikkelig 7.-plads, hvor der kun er fire point til en plads under nedrykningsstregen, men Odense-klubben er ved at komme i omdrejninger, mener midtjydernes træner.

Hører til i toppen

Riddersholm mener, at OB-profilerne Rasmus Falk, Emil Larsen, Bashkim Kadrii og Mostafa Abdellaoue er blandt Superligaens bedste individualister, og at holdet generelt har spillere, der hører til i den bedste ende af Superligaen.

- OB er på mange måder en modstander, der er svær at blive klog på, men det er et hold, som vi har respekt for. Jeg synes, at det er et hold, der er omkring sit topniveau, men de har også haft svært ved at spille stabilt over en længere periode i kampene.

- I deres gode perioder skal vi være rigtig dygtige til at lukke ned for deres profiler. Samtidig skal vi udnytte, at OB indimellem har en defensiv, som man kan presse ved at lægge et vedvarende tryk på dem, siger FCM-træneren.

Kampen mellem FC Midtjylland og OB begynder i Herning lørdag klokken 17.00.

/ritzau/