Retssag om knivstikkeri: 10 vidner afgiver forklaring

Torsdag er det de første vidners tur til af afgive forklaring foran dommer og nævninge i byretten. 

Der er afsat ni retsdage til sagen, der behandles i retssal A i byretten i Herning. De sidste to dage er buffer-dage og vil formentlig ikke komme i brug.
Der er afsat ni retsdage til sagen, der behandles i retssal A i byretten i Herning. De sidste to dage er buffer-dage og vil formentlig ikke komme i brug.

Da retten i Herning onsdag tog hul på sagen, hvor tre Satudarah-tilhængere er tiltalt for forsøg på manddrab efter et knivstikkeri i Hernings natteliv, var det kun de tiltalte, der afgav forklaring og kom med deres version af, hvad der skete den pågældende aften i marts.

I dag er det så ti vidners tur til at tage plads i vidneskranken. Det er blandt andet politifolk, dørmænd og fire diskoteksgæster, der skal afgive forklaring. 

Første politimand på stedet

Dagens første vidne var den første politimand, der ankom til diskoteket, og han fortalte om en kaotisk stemning ude foran baren, da han og hans kollega ankom. 

- Det var en kaos-fase. Der stod omkring 50-100 mennesker ude foran, forklarede han. 

Han forklarede videre, at han inde på baren først kom til én af de forurettede, som var kontaktbar, hvorefter han blev sendt videre til den næste, som var ukontaktbar, ligbleg og havde svag vejrtrækning.

Mens han ydede førstehjælp ved at lægge forbindinger, stoppede den unge mand med at trække vejret.

- Han stoppede med at trække vejret, og så påbegyndte jeg hjertemassage, lød det. 

Betjenten fik gang i den unge mands hjerte igen, og kort efter ankom redningsmandskabet, hvorefter de overtog behandlingen. 

Herefter var det betjentens opgave at afspærre stedet og indhente vidneforklaringer. 

Sikrede kniv som bevis

Det næste vidne var også en politibetjent. Hun forklarede ligeledes, at stemningen var meget opkørt ved baren, da hun ankom.

- Der var rigtig mange mennesker, der var meget oppe at køre. Der var folk, der var aggressive, og folk, der stod og græd, forklarede hun. 

En person på diskotektet gjorde hende opmærksom på, at der lå en kniv på jorden inde på Einstein sammen med et armbåndsur. 

Hun fik en kollega til at sikre kniven i et knivrør, og efterfølgende ryddede de diskotektet for gæster og fik personalet samlet i et lokale for sig, da de kunne være potentielle vidner.

Nægter sig skyldige

I går kom det frem, at de tre tiltalte nægter sig skyldige i hovedforholdene. De nægter at have stukket nogen ned, og de nægter at have startet det slagsmål, der opstod på diskotek Dansebar & Einstein den 10. marts. 

Dog erkendte den ene, at han kortvarigt havde haft en kniv i hånden, men ifølge ham var det en, han fandt på jorden under tumulten, og den blev kun brugt til at true dem væk, som ville slås, forklarede han.

Desuden erkender en anden, at han efterfølgende har kørt bil uden at have retten til det.  

 

Har du et tip?