Rektor til ’eksamen’: - Det er nu, den store tale skal leveres

Han har kun kendt dem i et par måneder, men i dag sendte Momme Mailund sine første studenter ud i verden.

I dag dimitterede 370 studenter fra Herning Gymnasium, og det skete traditionen tro med en tale fra rektor.

Men i år var alt ikke som normalt, for rektor Momme Mailund er ny på posten, hvilket betyder, at det er hans første dimissionstale i Herning.

- Det er jo på en eller anden måde tilsvarende en eksamensdag. Det er nu, den store tale skal leveres. Det er den sidste tale på året. Det her er sidste farvel til en årgang, og de skal herfra med fynd og klem. De skal have et godt rygstød, og de skal vide, at vi har været glade for at have dem, og de skal gå herfra med et godt smil på læben, fortæller han, inden talen skal holdes.

Som minde om coronatiden - og som påmindelse om at passe på sig selv - fik alle eleverne ansigtsmasker i gave.
Som minde om coronatiden - og som påmindelse om at passe på sig selv - fik alle eleverne ansigtsmasker i gave.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Men selvom det er hans første tale på skolen, så er det ikke en ny disciplin for Momme Mailund, der blev ansat på skolen 1. maj og derfor ikke har nået at lære eleverne særligt godt at kende.

- Selvom jeg har prøvet det før - det er min 11. dimissionstale - så er det noget nyt, at det er på Herning Gymnasium. Det er også noget særligt, fordi jeg ikke har været sammen med de her elever i tre år. Jeg har kendt dem i lidt under to måneder, og det er da mærkeligt at skulle sige farvel til en årgang, som jeg på den måde ikke har så stor en andel i.

Momme Mailund under talen.
Momme Mailund under talen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Den store tale

En af de 370 elever, som Herning Gymnasium i dag har sagt farvel til, er Camilla Grønning Jensen.

- Der er tradition for, at rektor holder en rigtig fin tale, der giver os guldkorn med til livet, og om hvordan det har været at være omkring os elever, så det er en stor ting. Det plejer det at være, så jeg glæder mig meget til at høre, hvad vores nye rektor har at sige, fortæller hun inden talen.

Camilla Grønning Jensen er student ved Herning Gymnasium.
Camilla Grønning Jensen er student ved Herning Gymnasium.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Blandt Momme Mailunds publikum er der dog ikke studerende og familie. Tidligere rektor Søren Brøndum er dukket op for at høre ham. Søren Brøndum har selv holdt hele 32 dimissionstaler.

- Jeg synes bestemt, at han har klaret det rigtigt godt. Han har bestået med bravur. Det er helt sikkert. UG med kryds og slange eller 12+, siger han efter talen.

Selv er Momme Mailund også godt tilfreds.

- Det er som eksamen, så når det er overstået, så er man altid lettet og glad for, at det er gået godt.

2:12