Region Midtjylland bygger ny ambulancecentral i Herning

Placeringen af den nye base er valgt for at sikre den bedste responstid til borgerne.

På Knudsvej i Herning bliver der i øjeblikket bygget på livet løs. Der skal nemlig stå en ny ambulancecentral klar til den 2. august.

Basen bliver en af de kommende hjemsteder for de i alt 42 ambulancer, som regionsrådet tilbage i oktober valgte at hjemtage driften på.

I lang tid arbejdede Region Midtjylland på at finde lokaler, som de kunne leje til formålet, men da det ikke kunne lykkes, valgte man at bygge en central selv. Placering skulle nemlig være helt rigtig.

- Placeringen på Knudsvej er valgt for at sikre den bedst mulige responstid til borgerne. Hjemtagelsen begyndte allerede 1. april, så vi har brugt hospitalsmatriklen på Gammel Landevej indtil nu, fortæller Kenneth Snogdal Jørgensen, der er driftsleder i Præhospitalets Område Vest.

Region Midtjylland har valgt at hjemtage 60 procent af ambulanceberedskabet, hvilket svarer til de 42 ambulancer. De resterende 40 procent skal Falck stå for.

Designet til medarbejderne

Foruden placeringen af de nye lokaler blev medarbejdernes forhold vægtet højt, da der skulle etableres en ny ambulancecentral.

- Vi glæder os rigtig meget til at tage det i brug, specielt personalet glæder sig. Basen er designet sammen med medarbejdere og arbejdsmiljørepræsentanter, fordi vi har haft stort fokus på at lave en funktionel base, hvor der er godt at være, og trivslen er i højsædet, siger Kenneth Snogdal Jørgensen.

Basen skal være bemandet 24 timer i døgnet af mindst fire mand: To ambulancereddere, en læge og en lægeassistent. Basen vil være 230 kvadratmeter stor og have opholdsrum, køkken, omklædningsfaciliteter, terrasse og soverum.