Reflekser populære hos løbere

Vi er bedre til at bruge reflekser, når vi er ude at løbe. Det viser en ny undersøgelse.

Vi er vilde med at løbe med reflekser. Det viser en ny undersøgelse for forsikringsselskabet Codan.

Kun hver tredje af os har reflekser på overtøjet, når vi til daglig færdes i trafikken. Men når vi løber eller dyrker motion udendørs, er det langt de fleste, der husker reflekserne. Hele 82 procent har dem på.

- Vi er glade for, at størstedelen af de danske børn har reflekser på i trafikken, men det er super vigtigt, at vi som voksne er gode rollemodeller over for vores børn - ellers holder indsatsen ikke ved. Og du er hverken mere synlig eller har mindre brug for en refleks, bare fordi du er blevet voksen - selvom man ofte skulle tro det, når man kigger på gadebilledet i vinterhalvåret. Så på med reflekserne, der findes mange fine af slagsen," fortæller Henriette Madsen, der er leder af Børneulykkesfonden.

Når Herning Løbeklub er på aftentur er det for langt de flestes vedkommende med reflekser på tøjet.

 

FAKTA: 

- Cirka 25 procent af alle uheld med cykler sker i mørke. (Rådet for Sikker Trafik)

- En bilist, som kører med nærlys med 50 km/t, har otte sekunder mere til at opdage en fodgænger, der bruger refleks end en fodgænger uden refleks. (Rapport fra det Transportøkonomiske Institut i Norge)

- Reflekser gør dig synlig på 140 meters afstand, selvom bilen kun har nærlyset tændt. Uden refleks bliver du først synlig på 25-30 meters afstand. (Rapport fra det Transportøkonomiske Institut i Norge)

- I følge Børneulykkesfonden og Codan Forsikring, nedsættes risikoen for at blive overset af en bilist i trafikken med op til 85 procent, hvis man bærer refleks.

(Kilde: Børneulykkesfonden)


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.