Rævene fra Herning slog tophold på udebane

Herning Blue Fox tog en fin skalp i Metal Ligaen, da de rejste nordpå og besejrede topholdet Aalborg.

Med sejren i Aalborg rykker Herning op på femtepladsen med 37 point for 23 kampe.

Topholdet i ishockeyens Metal Ligaen, Aalborg, er tilsyneladende mere komfortabel med at spille på udebane end på hjemmebane i denne sæson.

Lørdag aften måtte nordjyderne for fjerde gang i sæsonen se sig slået i egen arena. Denne gang kunne Herning rejse hjem med en sejr på 3-2 i en kamp, hvor alle scoringer faldt i anden periode.

Aalborg Pirates fører ligaen med 48 point for 22 kampe, hvilket er fire flere end nummer to, Rungsted, der har spillet en kamp færre.

Aalborg har sikret sig 21 point på egen is og 27 på udebane.

Med sejren rykker Herning op på femtepladsen med 37 point for 23 kampe.

Efter en målløs første periode kom der i gang i sagerne i anden periode. Sonny Hertzberg indledte med at bringe Herning foran efter tre minutter, men mindre end to minutter senere havde Mikkel Højbjerg udlignet.

Omkring midtvejs i perioden sørgede Ales Sova og Jamie Johnson for Herning-føring på 3-1, inden Peter Quenneville med sin reducering gav Aalborg nyt håb inden tredje periode.

Men Aalborg kæmpede forgæves i jagten på udligning i den afsluttende periode.

Tidligere lørdag tog Odense en sikker sejr på 4-0 ude over Gentofte. Dale Mitchell spillede en hovedrolle med to scoringer.

Med sejren er Odense på 39 point for 23 kampe på fjerdepladsen. Gentofte ligger nummer seks med 36 point for samme antal kampe.