Radikale Venstre vil have super-landevej fra Ringkøbing til Herning

Johs Poulsen (R) vil forbinde Herning og Ringkøbing med super-landevej. Det forslag får støtte fra radikale partifæller på Christiansborg.

Der skal være bedre forbindelse mellem Herning og Ringkøbing, hvis det står til Johs Poulsen, der er byrådsmedlem i Herning Kommune for det Radikale Venstre.

Han foreslår nu, at rute 15 mellem Herning og Ringkøbing skal opprioriteres til en super-landevej, så byerne vil være bedre forbundet, og Ringkøbing vil blive bedre forbundet til motorvejsnettet.

- Herning mangler at blive forbundet ordentligt til Ringkøbing, så også det vestligste Jylland kan blive tilkoblet det motorvejsnet, der er en livslinje til resten af landet. En super-landevej på rute 15 er en god måde at løse det problem på, siger Johs Poulsen i en pressemeddelelse.

quoteHerning mangler at blive forbundet ordentligt til Ringkøbing, så også det vestligste Jylland kan blive tilkoblet det motorvejsnet, der er en livslinje til resten af landet.

Johs Poulsen (R), byrådspolitiker i Herning Kommune

En super-landevej er en vejtype, hvor det er tilladt at køre 100 kilometer i timen og som har skiftevis en eller to kørebaner i en given retning.

Som det ser ud nu, er Ringkøbing ikke forbundet til motorvejsnettet, og det er ifølge Johs Poulsen et problem for muligheden for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra resten af regionen og landet.

Forslag tages med til infrastrukturforhandlinger

På Christiansborg får forslaget støtte fra partifællen Kathrine Olldag, der er kommunal- og landdistriktsordfører.

- I et regionalt udviklingsperspektiv har vi brug for en fornuftig sammenbinding af de største byer. Det er i mine øjne den bedste måde at fremme balancen mellem by og land på, lyder det fra Kathrine Olldag i pressemeddelelsen.

Derfor tager hun nu forslaget med til de infrastrukturforhandlinger, der forventes at begynde senere på foråret.

- Jeg er meget glad for, at vores folketingsgruppe nu tager forslaget med til forhandlingerne på Christiansborg. Det betyder, at vi er ét skridt tættere på at realisere idéen, siger Johs Poulsen.

Radikale Venstre ønsker, at finansieringen indgår i den samlede finansiering til forhandlingerne om grøn mobilitet. Det er regeringen, som indkalder til forhandlinger om fremtidens infrastruktur i hele landet.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Trafik.