Radikale går efter den dyreste motorvej

Trafikordfører for Det Radikale Venstre, Andres Steenberg, opfordrer kommunerne til at stå sammen, og kæmpe for den dyre motorvej.

Hvis det skal lykkedes at få den nye motorvej til at gå både vest om Herning og til Holstebro Nord, er det nødvendigt, at landsdelens kommuner bakker op om hinanden.

 - Jo flere, der siger det samme i jo længere tid, jo større er chancen for succes. Derfor vil vi få meget ud af at gå sammen og tale med én stemme. Det håber jeg kan lykkedes, siger Andreas Steenberg (R).

Taler sin egen sag

I sidste uge var Struer kommunes borgmester, Niels Viggo Lynghøj, klar til at ofre Hernings ønsker,  for at sikre at motorvejen kommer til Måbjerg, nord for Holstebro. Det er ikke den rigtige strategi, mener Andreas Steenberg. I stedet bør man kæmpe for den dyre løsning, selvom den koster dobbelt så meget.

 - Vi får mest ud af det, hvis den vej går vest om Herning og til Holstebro Nord. Men det koster 3,9 mia. kr., og vi er i konkurrence med mange andre projekter rundt omkring i Danmark. Derfor skal der kæmpes for at få det til at lykkes.

Forhandlingerne løber frem til 27. august.