Radikale efter tidligere FCM-spiller misser statsborgerskab: Det er helt ude af proportioner

Som følge af en fartbøde har Rilwan Hassans danske statsborgerskab fået lange udsigter.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Rilwan Hassan får en karantæne fra at søge dansk statsborgerskab på fire og et halvt år, efter han har fået en fartbøde. Det skrev Tipsbladet den 27. september.

Men den sanktion er ifølge Radikale Venstres Andreas Steenberg alt for voldsom.

- Vi mener ikke, at det har betydning for, om man kan blive dansker. Det er helt ude af proportioner, at Rilwan Hassen og andre som ham ikke kan blive danskere på grund af en fartbøde, siger han. 

28-årige Rilwan Hassan havde bestået indfødsretsprøven, men han endte med at skulle op til en ny test, da der var kommet en ny i mellemtiden. Selv er han rystet over konsekvensen af fartbøden.

- Jeg har fuld respekt for, at man skal overholde loven og reglerne. Det giver jo sig selv. Det kan ikke være anderledes, sagde Rilwan Hassan til Tipsbladet den 27. december.

- Men jeg er ikke enig i, at reglerne skal være så meget hårdere for mig, fordi jeg er udlænding. Jeg forstår ikke, at der skal være den forskel.

Rilwan Hassan spiller i dag i SønderjyskE. 
Rilwan Hassan spiller i dag i SønderjyskE. 
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Opfordrer til at søge dispensation

Heller ikke Andreas Steenberg er enig i, at der skal være forskel. Derfor opfordrer han fodboldspilleren til at søge dispensation i Folketinget Indfødsretsudvalg.

- Nogle gange gives der dispensation til sådan noget. Så bliver hver enkelt person taget op i udvalget, og så stemmes der. Der er ikke nogen garanti for, at han får det – det kommer an på, om der er et flertal for det i folketinget, siger han. 

Rilwan Hassan har boet i Danmark i mere end ti år. 

FC Midtjyllands Rilwan Hassan vil være dansker og spille på det danske landshold. Tilbage i 2016 lavede vi indslaget her. 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.