Radikal byrådspolitiker ser ingen udvej: Minksag skal gennem en uvildig undersøgelse

Johs Poulsen håber, at en uvildig undersøgelseskommission kan give en bedre politisk samtale.

- Kære Sofie og Andreas (formand Sofie Carsten-Nielsen og næstformand Andreas Steenberg, red.) plus resten af den radikale folketingsgruppe: I har bedt om input.

Sådan starter et opslag, som Radikale Venstres mangeårige byrådsmedlem i Herning og tidligere folketingsmedlem Johs Poulsen i dag har skrevet til sit partis folketingsgruppe.

I opslaget skriver han, at han ikke ser nogen vej udenom en uvildig kommissionsundersøgelse af hele forløbet omkring minksagen, hvor det viste sig, at regeringen ikke havde lovhjemmel til at aflive alle danske mink.

Det er nødvendigt for den politiske samtale, at der er nogle uvildige øjne, der får lavet en konklusion, forklarer han til TV MIDTVEST.

- For mig handler det om, at vi kan få et fælles grundlag. Lige nu taler man i øst og vest, alt efter hvor man står. Jeg synes, det kunne være godt, hvis vi kunne samtale ordentligt ud fra et fælles grundlag, forklarer han.

Blå partier kræver undersøgelse

En samlet blå blok kræver en undersøgelseskommission, der skal granske sagen, der i går kostede fødevareminister Mogens Jensen sin post.

En undersøgelseskommission skal nedsættes, hvis Folketinget vedtager det, og hvis Radikale Venstre eller et andet af regeringens støttepartier vælger at gå med blå blok, så bliver kommissionen nedsat.

- Så må undersøgelsens konklusion vise, om der er grundlag for mistillid til statsministeren og regeringen, om sagen kan afsluttes med en næse i en eller anden størrelsesorden, eller om der er plausible undskyldninger for den rædselsfulde håndtering med lovbrud, løgne, ulovlige ordrer hos politiet, fortielser, etc, skriver Johs Poulsen i sit opslag.

Hvad er en uvildig undersøgelseskommission?

Har kontaktet folketingsgruppen

Johs Poulsen fortæller, at en af grundene til, at han laver sit opslag på Facebook er, at han har fået en del henvendelser.

- Jeg ville fortælle mit eget bagland og dem, der har efterspurgt en udmelding fra mig, hvor jeg stod, uddyber han.

Inden han lavede opslaget, havde han dog allerede kontaktet folketingsgruppen uden om Facebook. Radikale Venstre har endnu ikke taget stilling til spørgsmålet.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.