Råbte 'jeg slår dig ihjel': 42-årig får lang fængselsstraf for knivstikkeri

En strid mellem to venner blev tirsdag afgjort ved Retten i Herning, hvor en 42-årig mand har accepteret sin fængselsstraf for forsøg på manddrab.

Retten i Herning har idømt en 42-årig mand seks års fængsel for forsøg på manddrab.

Det fortæller anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi Iben Ernst Bøttker.

- Vi kender fortsat ikke motivet fuldt ud, for den dømte har forholdt sig fuldstændig tavs i vidneskranken, men retten har vurderet, at han forsøgte at dræbe sin ven med knivstik efter en batalje mellem de to.

- Straffen for forsøg på manddrab ligger ret fast på seks års fængsel i de her sager, og jeg er godt tilfreds med straffen, lyder det fra anklageren.

Den 42-årige mand accepterede straffen på stedet.  

’Jeg slår dig ihjel’

Episoden udspillede sig i en lejlighed på Nørregade i Vildbjerg den 18. april 2019.

Her opsøgte den 42-årige, der har tilknytning til optagelseshjemmet Møltrup, sin 28-årige ven og stak ham en gang i halsen, en gang i hovedet og to gange i brystet med knive, som han havde mig sig i en taske.

- Under knivoverfaldet råbte han ’jeg slår dig ihjel’ til den forurettede, der ifølge eget udsagn kun overlevede ved at gemme sig under et sofabord i lejligheden, fortæller Iben Ernst Bøttker.

En lægefaglig vurdering har under retssagen slået fast, at ofret ikke var i livsfare på trods af de adskillige knivstik.

Afsoningen af fængselsdommen begynder med det samme.